Aleksandr Obukhov -miinanraivaaja. WIKIMEDIA COMMONS
Aleksandr Obukhov -miinanraivaaja. WIKIMEDIA COMMONS

Ukrainan tiedustelu sabotoi Venäjän sotalaivan Itämerellä

Sotilastiedustelupalvelun mukaan alukseen ilmestyi salaperäinen reikä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan sotilastiedustelupalvelu (HUR) kertoo Telegramissa tehneensä onnistuneella operaatiolla Itämeren laivaston miinanraivaaja Aleksandr Obukhovin toimintakyvyttömäksi.

Kaliningradin Baltijiskin kaupungin satamaan sijoitettu alus on ukrainalaistiedustelun mukaan kärsinyt merkittäviä vaurioita, kun vesi pääsi virtaamaan moottoriin kaasukanavaan ”salaperäisesti ilmestyneestä” reiästä.

Jutun alla olevalla videolla näkyy, kuinka tuntemattoman henkilö kuvaa ja näyttää sabotaasin seurauksia venäläisaluksen sisällä.

Ukrainan sotilastiedustelu ei kerro, koska sabotaasi on tehty. Telegramissa mainitaan, että alus oli ollut hiljattain korjauksessa Pietarissa. Viestistä ei kuitenkaan käy ilmi, liittyykö sabotaasi tähän.

Ukrainalaisten mukaan Obukhov on jo toinen viimeisen puolen vuoden aikana ”neutraloitu” Itämeren laivaston alus. Viestissä kerrotaan, että huhtikuussa Ukraina poisti operaatiollaan Serpukhov-korvetin käytöstä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)