Israelin ilmaisku Beirutin eteläosiin 7. lokakuuta. / AFP / LEHTIKUVA / ANWAR AMRO

Neljä divisioonaa taisteluun – operaatio laajenee Libanonissa

Israelin joukkojen painopiste vaikuttaa siirtyneen länteen kohti Välimeren rannikkoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Israelin asevoimat (IDF) ilmoittaa laajentaneensa maaoperaatiota Libanonin eteläosissa. Asukkaita on kehotettu poistumaan yli 20 kylästä Tyren kaupungin eteläpuolella.

Israelin 30. syyskuuta aloittama hyökkäys oli aiemmin keskitetty Libanonin vastaisen rajan itäosaan. IDF:n mukaan joukot ovat nyt aloittaneet ”rajoitetun, paikallisen ja kohdennetun” maaoperaation Hizbollah-järjestöä vastaan myös lännempänä. Evakuointimääräykset ulottuvat Välimeren rannikolle asti.

IDF:n mukaan taisteluun on lähetetty ensimmäistä kertaa reserviläisistä koostuva divisioona. Maaoperaatiossa on nyt mukana jo neljä divisioonaa.

Libanonin eteläosissa toimii tällä hetkellä joukkoja 98., 36. ja 39. divisioonista sekä 146. reservidivisioonasta. Times of Israel -lehden mukaan rajan on ylittänyt todennäköisesti yli 15 000 sotilasta.

Hizbollah ilmoitti ampuneensa yön aikana lisää raketteja Israelin pohjoisosiin. Kohteena olivat tykistöasemat Dishonin ja Daltonin lähialueella. Hizbollah väittää lisäksi tulittaneensa raketeilla ”vihollisjoukkojen keskityksiä” lähellä raja-aluetta.

Noin 1,2 miljoonaa libanonilaista on joutunut pakenemaan kodeistaan Israelin kiihdytettyä ilmaiskuja syyskuussa. Yli 400 000 on paennut konfliktia Syyrian puolelle. Heistä noin 300 000 arvioidaan olleen Syyrian kansalaisia. Libanonin terveysministeriön mukaan Israelin hyökkäyksissä on kuollut yli 1 400 ihmistä viimeisten kolmen viikon aikana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)