Ukrainan sotilaita taisteluajoneuvossaan Donetskin alueella 5.10.2024. AFP/LEHTIKUVA/ROMAN PILIPEY

Toretskista käydään ankaraa taistelua Donetskin alueella

Moskova on keskittänyt ponnistelunsa Toretskia vastaan viimeisen kuukauden aikana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tilanne Toretskissa Donetskin alueella on erittäin epävakaa Ukrainan taistellessa Venäjän joukkoja vastaan etulinjan kaupungin itälaidalla, Luhanskin operatiivisen taktisen ryhmän tiedottaja sanoi maanantaina.

– Taistelua käydään Toretskin kaupunkialueella. Tilanne on epävakaa. Taistelut jatkuvat kirjaimellisesti jokaisella ovella, tiedottaja Anastasia Bobovnikova sanoi The Kyiv Independentin mukaan.

Moskova on keskittänyt ponnistelunsa Toretskia vastaan viimeisen kuukauden aikana osana Donbasin hyökkäystä. Tilanne vaikeutui entisestään Ukrainan itäosissa, kun Venäjä valtasi Vuhledarin kaupungin ja lähestyy Pokrovskia.

Bobovnikova sanoi, että on vaikea arvioida, mitkä Toretskin osat ovat Venäjän hallinnassa, mutta hän vahvisti, että Moskovan joukot olivat tunkeutuneet itäisille laitamille ja etenevät Tsentralna-katua kaivoksen suuntaan.

– Tilanne muuttuu jatkuvasti. Joskus tuhoamme heidän tuliasemansa, joskus he tuhoavat meidän. Mutta koko ajan ryhmitymme uudelleen ja yritämme saada takaisin sen, minkä Venäjä valtaa, tiedottaja lisäsi.

Ukrainan pääesikunnan mukaan Venäjän joukot käynnistivät 11 hyökkäystä Toretskiin ja läheisiin asutuskeskuksiin maanantaina. Vielä 12 maahyökkäystä aloitettiin tiistaiyön aikana.

Toretskin itälaitamilla olevat kylät – Pivnichne, Zalizne, Družba ja Pivdenne – ovat kokonaan tai lähes kokonaan venäläisten käsissä.

Venäjän joukot ovat edenneet Tsentralna-katua pitkin syyskuun lopusta lähtien ja saavuttivat kaupungin keskustan maanantaina.

Tilanne Toretskin lähellä on ollut vaikea kuukausien ajan, sillä armeija ilmoitti yhteenotoista kaupungin laitamilla jo elokuussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)