Pahvidroonia valmistellaan lentoon. / thepeach.kr

Uutta iskukykyä – Papidrone iskeytyy kohteeseensa 100 km/h

Etelä-Korea suunnittelee parhaillaan uusien pahvilennokkien lähettämistä Ukrainan tueksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pahvidroonit eivät enää ole uutinen, mutta niiden tuotannon yksinkertaistaminen ja halpeneminen ei ole vielä päättynyt. Siitä osoituksena on eteläkorealaisen startup-yrityksen Peachin kehittämä Papidrone-800 tai Papydrone, joka esiteltiin puolustusalan KADEX 2024 -messuilla Etelä-Korean Daejeonissa.

Drooni on lentävä siipi -tyyppinen. Sen suunniteltu huippunopeus on 100 kilometriä tunnissa, toimintasäde 50 kilometriä tai 20 minuuttia ja sen ohjauslinkki ulottuu 20 kilometrin päähän.

Laitteen kuvauksen perusteella rungon sisään mahtuu räjähdekärki, mutta droonia voi käyttää myös tiedusteluun. Teknisten ominaisuuksiensa puolesta hyökkäysroolissa se saattaa kuitenkin olla tehokkaampi. Lentoonlähtömassa on vain yksi kilogramma, joten räjähde saa tuskin painaa enempää kuin puoli kiloa.

Heittämällä lentoon lähetettävän Papidrone-800:n standardi siviilikäytön tuuliraja on 10 metriä sekunnissa. Droonissa käytetty pahvi on IP-luokitukseltaan IPX-3 eli se kestää jonkin verran sadetta. Videolla kehittäjät lennättävät droonia sateessa.

Runkoelementit on kiinnitetty kuumaliimaamalla, jäykisteinä on metallitankoja. Rungon laiteosasto on polystyreeniä. Sähkökomponenttien määrä on karsittu minimiin. Drooni mahtuu purettuna litteään laatikkoon.

Peach on kehittänyt myös suurempikokoisen Papidrone-1800:n, jonka tarkempia tietoja ei ole julkaistu, mutta sen hyötykuormatila on todennäköisesti suurempi. Tämänkin version ideana ovat mahdollisimman edulliset komponentit.

Viime vuonna uutisoitiin australialaisen Sypaqin pahvisista Corvo PPDS -drooneista, joita Australia ilmoitti lähettävänsä Ukrainaan sata kappaletta kuukaudessa. Ne on suunniteltu kantamaan 3–5 kilogramman kuormia aina 120 kilometrin etäisyydelle saakka, mikä edellyttää rakenteelta enemmän.

Ukraina käytti pahvidrooneja mahdollisesti hyökkäyksessä Kurskin lentotukikohtaan elokuussa 2023.

Lentokone- ja lentävä siipi -tyyppiset droonit ovat todennäköisesti edullisempia kuin FPV-drooneina käytettävät nelikopterit, yksinkertaisesti koska niissä on vain yksi sähkömoottori neljän sijasta. Etelä-Korea suunnittelee pahvidroonien lähettämistä Ukrainaan. Kiinnostus Ukrainan tukemiseen on kasvanut sen jälkeen, kun Pohjois-Korea alkoi tukea sotilaallisesti Venäjää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)