Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova. Kuva: Venäjän ulkoministeriö

IS: Tutkija vastaa Moskovan uhkailuun: Sotarikolliset uhriutuvat

Charly Salonius-Pasternakin mukaan Venäjä pyrkii siirtämään huomiota päivittäisistä sotarikoksista Ukrainassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkopoliittisen instituutin johtava tutkija Charly Salonius-Pasternak vastaa suorasanaisesti Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharovan oikeustoimilla uhkailuun, kertoo Ilta-Sanomat.

Uhkaus liittyy Salonius-Pasternakin X-tilillään jakamaan videoon venäläisestä diplomaattiautosta. Hän kertoi sen kuuluvan henkilölle, joka on osaltaan vastuussa Ukrainassa tapahtuvista sotarikoksista.

– Olisi ikävä jos joku ohi ajava työmaan auto naarmuttaisi tätä – tai joku kaataisi punaista maalia tähän, Salonius-Pasternak kirjoitti sittemmin poistetussa julkaisussaan.

Oikeustoimilla uhkailu on hänen mukaansa Venäjän tapa pyrkiä siirtämään huomiota päivittäisistä sotarikoksista Ukrainassa.

– Venäjä tekee kaikkensa, jotta samaan aikaan näkisimme miten raakalaismaista sotaa he käyvät koska yrittävät pelotella meitä, ja samalla pyrkivät esittämään itsensä uhreina kaiken maailman keksityistä asioista niin, että media keskittyisi siihen, Salonius-Pasternak sanoo IS:lle sähköpostitse.

– Suomalaisen median ei pitäisi mennä lankaan tässä vaan jatkaa Venäjän sotarikosten raportointia.

Salonius-Pasternak totesi X-palvelussa perjantaina, että hänen aiempaa julkaisuaan on tulkittu väärin.

– Koska jotkut ovat päättäneet tulkita kieltämme mahdollisimman pahantahtoisesti, ja tehdäkseni selväksi että mm. diplomaattiautojen tahallinen turmeleminen on tietenkin laitonta, postaan tämän videon uudelleen ja totean taas, että tämän auton käyttäjä on Venäjän sotarikosten tukija

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)