Alexander Stubb (vas) ja Mark Rutte. AFP / LEHTIKUVA / SIMON WOHLFAHRT

Alexander Stubb: Nyt luodaan Nato 3.0

Tasavallan presidentin mukaan puolustusliiton pelotetta ja puolustusta on vahvistettava.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tasavallan presidentti Alexander Stubbin mukaan Nato on palannut perinteiseen rooliinsa.

– Uskon vakaasti, että olemme nyt todistamassa Nato 3.0:n luomista. Olemme palanneet Naton alkuperäiseen rooliin pelotteen ylläpidossa ja vahvana sotilaallisena liittoutumana, jonka uhka tulee idästä – pääasiassa Venäjältä, hän sanoi tiistaina Naton päämajassa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Presidentti Stubb tapasi tiistaina Naton pääsihteeri Mark Rutten Brysselissä. Keskusteluissa olivat esillä Washingtonin huippukokouksen päätösten toimeenpano, erityisesti pelotteen ja puolustuksen vahvistaminen sekä Ukrainan tukeminen.

Presidentti Stubbin mukaan Nato-mailla on hyvin yhtenäinen käsitys turvallisuushaasteista.

– Minusta on äärimmäisen tärkeää, että teemme työtä sekä pelotteen että puolustuksen parissa – että teemme sen yhdessä, hän sanoi viitaten operatiivisiin suunnitelmiin sekä komento- ja joukkorakenteisiin.

Presidentti Stubb viittasi Suomen vahvoihin ja kyvykkäisiin puolustusvoimiin ja korosti Suomen olevan turvallisuuden tuottaja, ei sen kuluttaja.

– Me jatkamme vakaata tukeamme Ukrainalle (puolustustaistelussa Venäjää vastaan) ja sen pyrkimyksissä kohti Nato-jäsenyyttä, kun aika on oikea.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)