Kuva: Verkkouutiset

Kokoomuksen mediayhtiön toimitusjohtaja vaihtuu: Kasperi Summanen Verkkouutisten ja Nykypäivän kustantajan toimitusjohtajaksi

Kasperi Summanen jatkaa molempien julkaisujen päätoimittajana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen omistaman Kansalliskustannus Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Kasperi Summanen, 36. Yhtiö kustantaa Verkkouutisia ja Nykypäivää. Summanen on toiminut molempien julkaisujen päätoimittajana syyskuusta 2021 lähtien ja jatkaa edelleen myös tässä tehtävässä. Yhtiön hallituksen kokous päätti valinnasta kokouksessaan maanantaina. Varatoimitusjohtajaksi nimitettiin yhtiön toimituspäällikkö Henriikka Pulli.

– Kasperi on luotsannut Verkkouutisia menestyksekkäästi ja onkin luontevaa että myös Kansalliskustannus Oy:ssä siirrytään malliin, jossa päätoimittajan ja toimitusjohtajan tehtävät yhdistyvät, sanoo yhtiön hallituksen puheenjohtaja Leena Puntila.

Puntila korostaa Verkkouutisten poikkeuksellista kasvua. Verkkouutisten keskimääräiset lukijamäärät ovat yli kaksinkertaistuneet viimeisen kolmen vuoden aikana ja mainostulot nousseet suhteessa tätäkin enemmän. Myös henkilöstön määrää on pystytty lisäämään. Verkkouutiset yltää nyt noin 1,5-2 miljoonaan sivulataukseen viikossa (FIAM-vertailu).

Kasperi Summanen. Kuva: Verkkouutiset

Kasperi Summasen mukaan yhtiö keskittyy ennen kaikkea Verkkouutisten kasvattamiseen. Tätä tavoitellaan kiinnostavilla sisällöillä ja kilpailukykyisellä uutispalvelulla, joka reagoi ilmiöihin ja puheenaiheisiin muita nopeammin ja tarjoaa lukijoille mielenkiintoisia näkökulmia ajankohtaisiin yhteiskunnallisesti merkittäviin aiheisiin.

– Verkkouutisten kehitys osoittaa, että toimituksemme kykenee pärjäämään uutiskilpailussa Suomen suurimmille medioille ja että keskustaoikeistolaisiin arvoihin sitoutuneella uutissivustolla on mediakentässä selvä markkinarako, Summanen sanoo.

– Osaavat ja motivoituneet journalistit tekevät hyviä juttuja ja hyvät jutut löytävät yleisön ja sitouttavat lukijoita. Tämä on menestyksemme resepti ja tätä seuraamme jatkossakin.

Kansalliskustannus Oy:n toimitusjohtaja Timo Elo jättää tehtävänsä tultuaan valituksi kokoomuksen puoluesihteeriksi. Summanen aloittaa toimitusjohtajana marraskuussa.

– Olen saanut olla mukana reilun 10 vuotta tukemassa Verkkouutisten kasvua alle 30 000 ihmistä tavoittavasta julkaisusta merkittäväksi politiikan uutisjulkaisuksi, joka tavoittaa lähes 500 000 lukijaa viikoittain. Hallinnon muutokset eivät tuo muutosta toimituksen työhön, joten olen varma, että korkea laatu säilyy ja kasvu jatkuu, Elo sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)