Turkish Airlinesin matkustajakone kiitoradalla Helsinki-Vantaan lentokentällä maaliskuussa 2024. / LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Matkustajakoneen lentäjä kuoli kesken lennon – perämies vei koneen hätälaskuun

Tapaus sattui keskiviikkoaamuna kun lento oli matkalla Seattlesta Istanbuliin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Airbus 350:n lentäjä kuoli työpaikalleen eli ilmassa kesken lennon Seattlesta Istanbuliin. Tapaus sattui Turkish Airlinesin lennolla keskiviikkoaamuna ja siitä kertovat useat mediat. Turkish Airlinesin viestintäjohtaja Yahya Üstünin mukaan 59-vuotias päälentäjä menetti tajuntansa kesken työn pian sen jälkeen, kun kone oli noussut Seattlesta. Koneen perämies ja muu henkilökunta yrittivät antaa lentäjälle ensiapua, mutta kun se ei auttanut, perämies teki ratkaisun hätälaskeutumisesta New Yorkiin JFK:n kentälle. Sinne päästäessä kapteeni oli kuitenkin jo eloton.

Lentäjä oli työskennellyt Turkish Airlinesin palveluksessa vuodesta 2007. Hän oli käynyt terveystarkastuksessa viimeksi maaliskuussa, eikä tarkastuksessa ilmennyt mitään estettä lentämiselle.

Matkustajille ei aiheutunut tilanteesta vaaraa, ja he jatkavat matkaansa Istanbuliin New Yorkista. Kansainvälisen Airline Ratings -sivuston arvioiden mukaan Turkish Airlines on kuluvana vuonna maailman kuudenneksitoista turvallisin lentoyhtiö. Finnair on sijalla kahdeksan.

Liikennelentäjän kuolema työpaikalla ei ole kovin tavanomaista, joskaan ei ihan ainutlaatuistakaan. Viimeksi kesäkuussa esimerkiksi Middle East Monitor uutisoi Egyptin ja Saudi-Arabian välillä liikennöivän Nesma Airlinesin lentäjän kuolemasta, jonka johdosta perämies ohjasi lennon laskuun Saudi-Arabian Taifin sijaan Jeddaan.

Myös elokuussa 2023 Floridan Miamista Chilen pääkaupunkiin Santiagoon matkalla olleen chileläisyhtiö Latam Airlinesin kapteeni sai lennolla sairauskohtauksen ja kuoli sen jälkeen, kun kone oli tehnyt hätälaskun Panamaan.

 

 

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)