Latvian poliisin pakettiauto. WIKIMEDIA COMMONS

Siirtolaiset tunkeutuivat Latviaan väärennetyllä poliisiautolla

Poliisi joutui käyttämään takaa-ajossa asetta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Latvian rajalla oli tiistaina iso poliisioperaatio ja takaa-ajo, kun siirtolaiset tunkeutuivat Valko-Venäjältä Latviaan väärennetyllä poliisiautolla, kertoo yleisradio LSM.

Auto näytti aidolta Latvian poliisin pakettiautolta. Siinä oli vilkkuvalot ja oikean poliisiauton kopioitu rekisterikilpi. Tavaratilassa oli 46 siirtolaista, jotka alustavien tietojen mukaan ovat somaleja.

– Tämä on täysin uusi lähestymistapa. Näillä ihmisillä on hyvä mielikuvitus ja heidän kekseliäisyytensä ylittää terveen järjen järjet, toteaa poliisipäällikkö Evita Galviņa.

Takaa-ajo kesti noin tunnin. Poliisi antoi autolle toistuvia käskyjä pysähtyä, mutta kuljettaja ei reagoinut. Lopulta poliisi joutui käyttämään asetta. Ajoneuvo pysäytettiin renkaisiin ampumalla. Kaksi siirtolaista haavoittui välikohtauksessa, mutta heidän tilansa on vakaa ja he ovat sairaalahoidossa.

Yksi siirtolaisia salakuljettanut pidätettiin välittömästi operaation yhteydessä, mutta toinen henkilö onnistui pakenemaan metsään. Hänet löydettiin lopulta kuuden kilometrin päästä odottamassa taksia.

Siirtolaiset palautettiin Valko-Venäjälle.

– Olemme epäilleet useita viikkoja, että siirtolaisia saatetaan kuljettaa maahan väärennetyillä poliisiautoilla, toteaa Latvian rajavartiolaitoksen päällikkö Guntis Pujāts.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)