Luutnantti Dan on oikealta nimeltään Joseph Malinowski. / SPENCER PLATT / AFP / LEHTIKUVA

Koditon mies jäi veneeseen hurrikaanin armoille: ”Jumalan sormi on myrskyn silmässä”

Koditon Joseph Malinowski päätti jäädä omistamaansa veneeseen, kun miljoonat ihmiset lähtivät evakkoon hurrikaani Miltonin tieltä Floridasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Syyskuussa läntisessä Floridassa sijaitsevaa Tampaa moukaroi hurrikaani Helene. Tuolloin paikallinen nuorukainen pysähtyi auttamaan miestä, jonka vene oli karata tuulen mukana Meksikonlahdelle. Kukaan muu ei ollut auttanut, mies kertoi, sillä häntä pidettiin hulluna.

Pikkuisen hullu pitää ehkä ollakin, että jää veneeseen hurrikaanin aikana. Mutta miehen mielestä vene on mitä turvallisin: kun vedenpinta nousee ja kaupunki tulvii, vene nousee vedenpinnan mukana.

Nuorukainen esitteli miehen Tiktok-kanavallaan. Hän sai lempinimen Lieutenant Dan eli Luutnantti Dan, Forrest Gump -elokuvassa olleen hahmon mukaan. Elokuvassa Luutnantti Dan on Forrest Gumpin joukkueenjohtaja Vietnamin sodassa, ja myöhemmin hänen yhtiökumppaninsa, jonka jalat amputoidaan. Floridan Tampassa veneessään majailevan ”Luutnantti Danin” vasen jalka on amputoitu polvesta alaspäin. Mies on kertonut, että hän joutui teini-iässä auto-onnettomuuteen.

Tiktok-yleisö hullaantui Tampan Luutnantti Daniin.

– Aina kun julkaisin minkä vain videon, sain tuhansittain kommentteja, joissa kyseltiin missä Dan on ja miten Dan voi, hänet Tiktokissa alun perin esitellyt Terence Concannon kertoi uutiskanava NBC:lle.

Luutnantti Danin kuusimetrinen vene oli nähnyt parempiakin päiviä. Mies vakuutteli hurrikaani Helenen jälkeen, että vene on ihan kunnossa ja hurrikaanin jälkeen jopa parempi, koska se oli saanut pesun. Terence Concannon perusti syyskuun lopulla joukkorahoituskampanjan auttaakseen somekuuluisuudeksi noussutta Luutnantti Dania.

Sitten hurrikaani Milton alkoi tehdä tuloaan. Se luokiteltiin neljännen luokan hurrikaaniksi, eli viisiportaisella mittausasteikolla toiseksi voimakkaimmaksi. Mitä tekisi luutnantti Dan, laiha ja tatuoitu invalidi vanhassa veneessään?

Minä jään, hän sanoi.

– Uskon sydämessäni, että Jumala haluaa minun olevan juuri täällä, luutnantti Dan sanoi uutiskanava CNN:lle. Hän kertoi selvinneensä niin skootterionnettomuudesta kuin opioidiriippuvuudesta sekä hurrikaani Helenestä. Hän selviytyisi hurrikaani Miltonistakin.

Yhdysvaltalainen WFLA News kertoi luutnantti Danista lähetyksessään. / YOUTUBE

Milton iski Floridaan varhain torstaina Suomen aikaa. Yhteensä ainakin 27 tornadoa muodostui, ja esimerkiksi Sarasotassa hurrikaania seuraava myrskyvuoksi nosti vedenpintaa kahdella metrillä. Tampan naapurikaupungissa St. Petersburgissa nostokurki kaatui toimistorakennuksen päälle. Hurrikaanissa kuolleiden määrästä ei torstaina iltapäivällä ollut vielä tietoa.

Ennen pahinta Tampan viranomaiset yrittivät parhaansa saada luutnantti Danin jättämään veneensä. Miehestä kuuluisan tehnyt tiktokkaaja Terence Concannon yritti. Jopa CNN:n toimittaja yritti.

Oikeastaan evakuoituminen oli viranomaismääräys. Tampan pormestari Jane Castor ehtikin hurrikaanin lähestyessä kaupunkia kertoa, että luutnantti Dan on evakuoitu ja ylpeillä, että jos he saavat luutnantti Danin turvaan, he saavat kenet tahansa turvaan.

Mutta luutnantti Dan ei lähtenyt oikeasti. Lupasi ensin, mutta jätti kuitenkin lähtemättä.

– Kuulin että myrskyn keskus kulkee Tampan läpi ja heti sen jälkeen yksi hengellisistä neuvonantajistani Tiktokissa sanoi, että Jumalalla on sormensa sen myrskyn silmässä, luutantti Dan sanoi CNN:lle.

– Jumalan sormi myrskyn silmässä, että hän siis kontrolloi myrskyä. Joten minä jäin.

Aikaisin torstaina Suomen aikaa, kun hurrikaanin keskus oli jo kulkenut Tampan päältä ja pahin kai ohitse, Terence Concannon ilmestyi suositun amerikkalaisen pelistriimaaja Adin Rossin nettilähetykseen. Hänellä oli terveisiä: luutnantti Dan oli selvinnyt hurrikaanista.

Pian Rossin lähetyksessä oli luutnantti Dan itsekin, edelleen veneessään. Adin Ross halusi tehdä lupauksen: hän kavereineen hankkisi luutnantti Danille uuden veneen. Lisäksi tulisi vielä tili Kick-palveluun, jossa luutnantti Dan voisi itse lähettää tekemisiään livenä verkkoon. Näin koditon aaltojen sankari saisi itselleen mainoksista rahaa.

Kuvakaappaus ”luutnantti Danista” Youtube-videolta.

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)