YK:n lippu panssaroidun ajoneuvon kyljessä Libanonin Marjayounissa 8. lokakuuta. / AFP / LEHTIKUVA

Kaksi rauhanturvaajaa loukkaantui Israelin tahallisessa tulituksessa

Israelin asevoimat on ampunut kohti ja tuhonnut YK:n kalustoa jo aiemminkin maahyökkäyksen aikana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kaksi YK:n rauhanturvaajaa on loukkaantunut Israelin tulitettua YK:n tarkkailuasemaa eteläisessä Libanonissa.

Tilanne sattui YK:n Unifil-operaation tiedotteen mukaan torstaina aamulla, kun Israelin asevoimien Merkava-taistelupanssarivaunu ampui Unifilin Naqourassa sijaitsevan päämajan vartiotornia. Kaksi rauhanturvaajaa on sairaalassa tapauksen jäljiltä. Heidän vammansa eivät ole hengenvaarallisia.

Unifil kertoo myös, että Israelin asevoimat on ampunut rauhanturvaajien asemia myös Labbounehissa. Siellä Israelin joukot tulittivat bunkkeria, johon YK:n rauhanturvaajat olivat suojautuneet. Tulituksessa vaurioitui myös ajoneuvoja.

Lisäksi Israelin asevoimat on tahallisesti ampunut rikki valvontakameroita Ras Naqourassa, jossa on ollut tapana käydä neuvotteluita ennen kuin sota alkoi.

Unifil-operaatioon osallistuu yhteensä noin 10 000 sotilasta useista maailman maaista. Suomalaisia operaatiolla on noin 200. Nyt loukkaantuneiden kansalaisuutta ei ole kerrottu, mutta Suomen joukkojen tukikohta ei kuitenkaan sijaitse Naqourassa.

Heidän mahdollinen evakuoimisensa on herättänyt keskustelua Israelin käynnistettyä maahyökkäyksen eteläiseen Libanoniin. Tasavallan presidentti ja ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta (TP-utva) keskustelivat asiasta alle viikko sitten. Tuolloin todettiin, että Suomi seuraa tilannetta tiiviisti ja on valmis ryhtymään tilanteen edellyttämiin toimiin.

Vuonna 2006 neljä YK:n sotilastarkkailijaa kuoli Israelin tahallisessa iskussa etelä-Libanonin Khiamissa sijainneeseen tarkkailuasemaan. Yksi heistä oli suomalainen. Lisää tapauksesta tässä artikkelissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)