Tallinnaa laivan kannelta kuvattuna. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Tällä palkalla selviää nykyään Tallinnassa

Tutkimuksen mukaan pääkaupungissa eläminen on kalliimpaa kuin muualla Virossa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Työmarkkinatutkimus- ja konsultointiyritys Figure Baltic Advisory on selvittänyt, millainen palkka riittää perustarpeiden ja ihmisarvoisen elintason kattamiseen Baltian maissa ja niiden pääkaupungeissa.

Tutkimuksen mukaan Tallinnassa ja sitä ympäröivässä Harjun maakunnassa selviää, jos bruttotulot ovat 1 621 euroa kuukaudessa. Latvian pääkaupunki Riiassa alaraja on 1 630 euroa ja Liettuan pääkaupunki Vilnassa 2 173 euroa.

Ero Vilnaan johtuu siitä, että Liettuassa 30 prosentin sosiaaliturvavero sisältyy bruttopalkkaan, kun Virossa ja Latviassa se lasketaan erikseen bruttotuloista.

Tutkimuksessa perustarpeisiin laskettiin muun muassa menot asumiseen, liikkumiseen, terveydenhuoltoon ja koulutukseen. Ihmisarvoisen elintason välttämättömiksi asioiksi laskettiin esimerkiksi kuntosalijäsenyys, elokuvaliput ja kirjat.

– Tämä konsepti menee pidemmälle kuin minimipalkka, joka on yleensä matalampi eikä välttämättä riitä ihmisarvoiseen elintasoon, laskentatavasta kertoo  Figure Baltic Advisoryn osakas ja toimitusjohtaja Irja Rae tiedotteessa.

Tallinnan ja muiden Baltian maiden pääkaupunkien ulkopuolella perustarpeiden ja ihmisarvoisen elintason kattamiseen riittää pienempi rahamäärä. Tallinnan ulkopuolella pärjää 1 270 euron kuukausipalkalla. Riian ulkopuolella summa on 1 384 euroa ja Vilnan ulkopuolella 1 899 euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)