Ranskan Mirage 2000 -hävittäjä kuvattuna Rovaniemellä vuoden 2017 harjoituksessa. LEHTIKUVA / KAISA SIREN

Ukraina saa pian lisää hävittäjiä: Nyt toimittajana on Ranska

Ranska on lähettämässä Ukrainaan Mirage-hävittäjiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukraina on saamassa lisää hävittäjiä ilmavoimilleen. Ranskan puolustusministeri Sébastien Lecornu ilmoitti aiemmin kuluvalla viikolla, että Ukrainaan lähetetään hävittäjiä ensi vuoden alkupuolella.

Hävittäjien määrää ei ministeri kertonut puhuessaan Ranskan ilmavoimien ydinaseiden 60-vuotispäivää juhlistaneessa puheessaan. Se kuitenkin tiedetään, että Ukrainaan lähtee Dassaultin valmistamia Mirage 2000-5F -hävittäjiä.

Asiasta kertoo esimerkiksi ranskalainen Avions Legendaires -sivusto.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron vihjaisi asiasta kesäkuussa Normandian maihinnousun muistopäivän yhteydessä antamassaan haastattelussa. Samalla Macron kertoi, että Ranska kouluttaa ja varustaa prikaatin Ukrainan asevoimien sotilaita. Tämä tarkoittaa noin 4500 koulutettavaa.

Ukraina sai Naton jäsenmaiden lahjoittamat ensimmäiset F-16-hävittäjät heinä-elokuun vaihteessa. Belgia, Norja, Hollanti ja Tanska ovat luvanneet toimittaa yhteensä noin 80 hävittäjää, ja vuoden 2025 aikana Ukrainan odotetaan saavan vielä noin 20 F-16-hävittäjää.

 

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)