Nobel-komitea toimii Norjan Oslossa. / AFP / LEHTIKUVA

Nobelin rauhanpalkinto ydinaseiden vastaiselle työlle

Rauhanpalkinnon sai Hiroshiman ja Nagasakin ydiniskuista selviytyneiden perustama Nihon Hidankyo -järjestö.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vuoden 2024 Nobelin rauhanpalkinto on myönnetty japanilaiselle Nihon Hidankyo -järjestölle. Järjestö edustaa Hiroshiman ja Nagasakin ydinpommeista selviytyneitä ja palkinto myönnettiin heidän työstään ydinaseita vastaan.

– He osoittavat, ettei ydinaseita pidä enää koskaan käyttää. Nykyaikaiset ydinaseet ovat paljon tuhoisampia, ja ne voivat hävittää sivilisaatiomme, sanoi Nobel-komitean puheenjohtaja Jorgen Watne Frydnes tiedotustilaisuudessa.

Nihon Hidankyolle on veikkailtu Nobelin rauhanpalkintoa jo aiemminkin. Sitä pidettiin vahvana ehdokkaana myös esimerkiksi vuonna 2005, kun palkinnon sai presidentti Martti Ahtisaari.

Nobel-komitean mukaan palkinto on viesti maailman johtajille. Kaikkien tulisi kuunnella näiden selviytyneiden viestiä siitä mitä ydinaseiden käyttö aiheuttaa. Nobel-komitea vastasi lehdistötilaisuudessa kysymykseen Venäjän ydinaseilla uhkailusta pitävänsä niitä hälyttävinä. Kaikki ydinaseisiin käyttöön liittyviä tabuja purkavat puheet ovat uhka, edustaja sanoi.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)