Ukrainan erikoisjoukot ovat toteuttaneet Kurskissa muun muassa sabotaasi-iskuja rautateitä, polttoainevarastoja ja viestintäyhteyksiä vastaan sekä saattueiden väijytyksiä ja hyökkäyksiä syvällä Venäjän alueella sijaitseviin laitoksiin. AFP / LEHTIKUVA / JUSTIN TALLIS

Joukot vaarassa jäädä saarroksiin – Venäjä teki suuren vastaiskun Kurskissa

Ukrainan sanotaan menettäneen paljon alueita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainalaisten ja venäläisten lähteiden mukaan Venäjän joukot aloittivat torstaina laajamittaisen vastahyökkäyksen Kurskin alueella murtautuen Ukrainan puolustusten läpi, kertoo riippumaton meduza-sivusto.

Ukrainan sotilasoperaatio Venäjän Kurskin-alueella on jatkunut yli kaksi kuukautta.

Sotaa avoimista lähteistä seuraava ukrainalainen DeepState-sivusto raportoi, että Ukrainan joukot ovat saattaneet menettää jopa 38 neliökilometriä aluetta vain yhdessä päivässä ja varoittaa Ukrainan joukkojen voivan jäädä saarroksiin tietyillä alueilla.

DeepStaten mukaan venäläiset ”työntyivät Ukrainan varsinaisen ryhmityksen vasemman sivustan läpi” ja etenivät Novoivanovkaan. Tämän vuoksi myös ukrainalaiset tykistömiehistöt ja drone-operaattorit joutuivat suoriin taistelutehtäviin etulinjan yksiköiden kanssa.

Venäjän asevoimien epävirallisen Telegram-kanava Severin mukaan Venäjän joukot ovat edenneet jopa kymmenen kilometriä viimeisen vuorokauden aikana.

DeepState varoittaa, että jotkut ukrainalaiset yksiköt saattavat olla piiritettyinä, mikä herättää huolta ”aiempien virheiden toistamisesta”. Vaikka tarkkaa sijaintia ei määritelty, taistelukarttojen perusteella DeepState näyttää viittaavan Olgovkaan.

Kuvakaappaus. www.deepstatemap.live

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
BenTV - rauhan puolesta. Kuva: Tuukka Ylönen
BenTV

BenTV: Israel kaipaa rauhaa

Pääministeri Benjamin Netanjahun hallituksen sotapolitiikka on tuomittu epäonnistumaan.

BenTV - rauhan puolesta. Kuva: Tuukka Ylönen
BenTV

BenTV: Israel kaipaa rauhaa

Pääministeri Benjamin Netanjahun hallituksen sotapolitiikka on tuomittu epäonnistumaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)