Tšetšenian johtaja Ramzan Kadyrov. Kuva: www.kremlin.ru

Ramzan Kadyrov uhkaa Dagestanin aluejohtajaa ”verikostolla”

Tšetšenian johtaja on Vladimir Putinin läheinen liittolainen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjään kuuluvan Tšetšenian tasavallan itsevaltainen presidentti Ramzan Kadyrov julisti ”verikoston” Dagestanin senaattori Suleiman Kerminoville ja kahdelle duuman jäsenelle, Bekkhan Barakhoyeville ja Rizvan Kyrbanoville, kertoo ajatushautomo Institute for the Study of War (ISW) tilannekatsauksessaan.

Kadyrov väittää, että Dagestanin senaattori ja duuman jäsenet kaappasivat yritysfuusion avulla Venäjän suurimman verkkokauppayhtiö Wildberriesin yhtiön perustajalta Vladislav Bakalchuckilta ja suunnittelivat Kadyrovin murhaa.

Wilberriesin yritysfuusioon liittyy myös Bakalchuckin ex-vaimo, Tatyana Bakalchuk, joka on uuden yhtiön enemmistöomistaja. Kadurov tuki Bakalchuckia yhtiöön liittyvissä kiistoissa. Bakalchuck hyökkäsi aseistetun joukon kanssa Wildberriesin toimistoon syyskuussa.

Kadyrov julisti verivihan Telegram-kanavallaan julkaistussa videossa. Hän on myös aiemmin arvostellut voimakkaasti Venäjän viranomaisia.

Kadurov on Venäjän presidentti Vladimir Putinin läheinen liittolainen ja tukija. Putin ei ole kommentoinut Kadurovin julistusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)