Kyselyn mukaan vain joka kolmas yli 50-vuotias tekniikan alalla oleva uskoo työllistyvänsä, jos jäisi työttömäksi. LEHTIKUVA / MARJA AIRIO

HS: Moni tekniikan aloilla työskentelevä yli 50-vuotias on kohdannut ikäsyrjintää

Kyselyyn vastanneista 50-vuotta täyttäneistä joka neljäs oli kohdannut omaan ikäänsä liittyviä kielteisiä stereotypioita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tekniikan aloilla moni yli 50-vuotias kohtaa ikäsyrjintää, kertoo Helsingin Sanomat.

Tekniikan akateemisten jäsenistölleen tuottaman verkkokyselyn mukaan vain joka kolmas yli 50-vuotias tekniikan alalla oleva uskoo työllistyvänsä, jos jäisi työttömäksi.

–Jaksaa ihmetyttää, että miksi se ikä on niin iso ongelma. Tarvitaan ihmisiä töihin ja valitetaan työvoimapulasta, niin kuitenkin tuntuu, että työntekijän pitää hyvin tarkasti sopia tiettyyn muottiin, sanoo tutkimuspäällikkö Susanna Bairoh Tekniikan akateemisista.

Kyselyyn vastanneista 50-vuotta täyttäneistä joka neljäs oli kohdannut omaan ikäänsä liittyviä kielteisiä stereotypioita. Naisilla osuus oli suurempi.

Vastanneet kertovat, että ikäsyrjintä on paikoin ilmennyt hyvin tylysti rekrytointiprosessin aikana.

–Muutama sanoi ihan suoraan, että toimitusjohtaja tai muu rekrytointiin osallistunut oli sanonut, että yli 50-vuotiaita ei tänne kannata palkata, Bairoh kertoo.

Ikäsyrjintä on kielletty yhdenvertaisuuslaissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)