Ulkomaanmatka ilman asianmukaista vakuutusta voi käydä kalliiksi. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

KL: Vältä nämä kalliit virheet lomalla

Matkavakuutus kannattaa olla kunnossa matkalle lähtiessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puutteellisesta matkavakuutuksesta voi aiheutua suuri lasku, joten vakuutuksen on syytä olla kunnossa ulkomaanlomalle lähtiessä. Asiasta kertoo Kauppalehti.

Ensinnäkin on tärkeää, että matkavakuutus on ylipäätänsä hankittu. Tätä suosittelee myös Ulkoministeriö.

Vakuutuksen hankkimista ei kannata myöskään jättää viime hetkeen. Esimerkiksi peruuntumistilanteissa korvauksia ei välttämättä saa, jos vakuutus on hankittu vain päivää tai kahta ennen matkaa.

– Monissa vakuutuksissa edellytetään muutenkin matkan peruuntuessa, että se on otettu vähintään kolme päivää ennen matkan alkamista, kertoo Vakuutus- ja rahoitusneuvonta Finen Hanna Salo.

Matkailijan kannattaa olla myös kartalla siitä, mitä vakuutus kattaa ja mitä ei. Monilla ihmisillä saattaa olla useampi matkavakuutus esimerkiksi ammattiliiton jäsenyyden, vakuutusyhtiön ja luottokortin kautta, joissa jokaisessa on hieman erilaiset ehdot.

Esimerkiksi luottokortin tai matkatoimiston kautta tulevassa vakuutuksessa ei välttämättä korvata sairautta tai tapaturmaa, kun taas vakuutusyhtiön vakuutus ei aina kata tavaroiden katoamista tai matkalta myöhästymistä.

Harva matkavakuutus myöskään kattaa lakkoja.

– Matkalainen joutuu etsimään muun keinon päästä kotiin, Salo tiivistää.

Lisäksi Salo kannustaa ihmisiä tarkistamaan, sisältyvätkö alaikäiset lapset vanhemman vakuutukseen. Näin ei aina ole.

On myös hyvä huomata, että matkavakuutus ei välttämättä kata kotimaanmatkailua. Myös pidempi ulkomaanmatka voi jäädä matkavakuutuksen piirin ulkopuolelle, eikä ulkomaanmatkalla tapahtuneita riskialtteissa urheilulajeissa ja kilpaurheilussa syntyneitä vammoja korvata.

– Pidemmillekin matkoille on mahdollista hankkia matkavakuutus, mutta se pitää neuvotella erikseen vakuutusyhtiön kanssa, Salo selittää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)