Sofia Vikmanin mukaan Suomen ei pidä nakertaa Naton ydinasepelotetta. LEHTIKUVA / KALLE PARKKINEN

Kansanedustaja vasemmistoliiton väitteistä: Ei pidä paikkaansa

Sofia Vikman hämmästelee puheita Suomen ydinasepolitiikasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Sofia Vikman vastasi sunnuntaina X-viestipalvelussa vasemmistoliiton esittämiin väitteisiin Suomen ydinasepolitiikan tiedotuslinjasta.

Vasemmistoliiton kansanedustajat ilmoittivat lauantaina vastustavansa Suomen osallistumista Naton ydinaseharjoituksiin. Puolueen eduskuntaryhmä väitti myös, että Suomen ydinasepolitiikasta Natossa ei käydä minkäänlaista parlamentaarista keskustelua, ja että eduskunnan tiedonsaanti ja päätäntävalta asiassa on olematonta.

Suomi osallistuu tänä syksynä ensimmäistä kertaa muun muassa Naton Steadfast Noon -ydinaseharjoitukseen.

Vikman kummastelee Vasemmistoliiton kommentteja. Hän muistuttaa, ettei ole Suomen etu asettaa rajoitteita Nato-yhteistyölle tai murentaa puolustusliiton ydinasepelotetta.

– Suomen ei kannata millään tapaa alkaa nakertaa Naton pidäkettä ja pelotetta, joiden piiriin laajalla yksituumaisuudella liityimme saadaksemme elää rauhassa, Vikman linjaa.

Ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajana toimiva Vikman ei myöskään niele väitettä, jonka mukaan eduskunnan tiedonsaanti olisi ollut puuttellista. Hänen mukaansa valiokunta on saanut asianmukaisesti tietoa Suomen ydinasepolitiikasta.

Väite eduskunnan tiedonsaannin riittämättömyydestä ei pidä paikkaansa. Ulkoasiainvaliokunta on asianmukaisesti informoitu, Vikman sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)