Virossa on 10 000 henkilöä, joilla on Viron ja Venäjän passit. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Viron suojelupoliisi: Venäjä värvää kaksoiskansalaisia agenteiksi

Syntymässä saatua kansalaisuutta ei voi Viron perustuslain mukaan poistaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viron suojelupoliisi Kapon mukaan Venäjän turvallisuuspalvelut ovat kiinnostuneita kaksoiskansalaisten värväyksestä, kertoo yleisradio ERR.

Henkilöitä saatetaan värvätä agenteiksi tai muuhun Viron vastaiseen toimintaan. Tapauksia on jo paljastunut.

– Olemme saaneet yhdessä syyttäjän kanssa näitä henkilöitä kiinni ja saattaneet heidät oikeuden eteen erilaisista Viroa vastaan tehdyistä rikoksista, kertoo Kapon päällikkö Harrys Puusepp ERR:lle.

Tällä hetkellä noin 10 000 henkilöllä on sekä Viron että Venäjän kansalaisuus. He voivat ylittää Viron ja Venäjän rajan helposti, ja heidän taustoja ja toimintaa on vaikea tarkistaa. Kapon mukaan värvätyt kaksoiskansalaiset aiheuttavat turvallisuusuhan Virolle.

Viron lainsäädäntö ei tunnista kaksoiskansalaisuutta, mutta syntyessä saatu kansalaisuus säilyy, vaikka henkilö saisi toisen valtion kansalaisuuden.

Virossa on keskusteltu jo pitkään, pitäisikö kansalaisuuden poistaminen tehdä mahdolliseksi.

Viron sisäministeriön rajavartio- ja maahanmuuttopolitiikan osaston päällikkö Janek Mägi kertoo ERR:lle, että ministeriö ei tällä hetkellä valmistele muutoksia lakiin.

– Se vaatii itse asiassa vakavaa poliittista keskustelua. Syntymän kautta saadun kansalaisuuden pois ottaminen tai jonkun katsominen ei-kansalaiseksi edellyttäisi perustuslain muuttamista, Mägi kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)