Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo osallistui Lahdessa ehdokashankintatilaisuuteen 1. lokakuuta 2024. KUVA: KOKOOMUS

Valtuutetut ovat sankareita kokoomuksen kampanjassa

Petteri Orpon mukaan parhaat päätökset syntyvät yhdessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomus on käynnistänyt kampanjan, jonka tavoitteena on osoittaa arvostusta kaikille niille, jotka osallistuvat yhteisten asioiden hoitoon kunnissa ja alueilla. Kunnallissankari -kampanja tuo esille tavallisten valtuutettujen ja ehdokkaiden ajatuksia sekä monikanavaisessa mainoskampanjassa että kokoomuksen omissa viestintäkanavissa.

Koko syksyn jatkuva kampanja on samalla osa kokoomuksen ehdokashankintaa.

– Paikallinen päätöksenteko on mittaamattoman arvokasta. Monelta tämä työ voi jäädä huomaamatta. Meiltä ei. Haluamme kampanjassa antaa arvostusta kaikille niille, jotka käyttävät aikaansa ja osaamistaan yhteisten asioiden hoitoon. Puolueesta riippumatta, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo tiedotteessa.

Kunnanvaltuutettuja on Suomessa lähes 9000 ja aluevaltuutettuja lähes 1400. Usein päätöksenteko vaatii yhteistyötä – myös puoluerajojen yli. Kampanjan tarkoituksena on kannustaa suomalaisia osallistumaan päätöksentekoon niin kunnissa kuin hyvinvointialueilla.

– Asukkaat tietävät parhaiten, mitä ratkaisuja löytyy haastaviinkin pulmiin. Parhaat päätökset syntyvät yhdessä, Orpo kiteyttää.

Kokoomuksen puoluekokous hyväksyi kesäkuussa puolueelle kunta- ja aluepoliittisen kannanoton. Kannanotto toimii perustana ensi huhtikuussa järjestettävien kunta- ja aluevaalien ohjelman tekemisessä.

Kannanotto painottaa kuntien roolia sivistys- ja elinvoimatehtävän toteuttamisessa. Kannanoton mukaan kuntien ja kaupunkien tulee voida ammentaa omista vahvuuksistaan sekä hakea itselleen parhaat tavat toimia ja kumppanit tehdä yhteistyötä.

– Esimerkiksi kunnanvaltuutetut huolehtivat asuinalueensa elinvoimasta ja ympäristönsä viihtyvyydestä. Päätöksillään he turvaavat lasten ehjän koulupolun sekä toimivan liikenteen, muutamia mainitakseni. Ennen kaikkea he antavat omaa aikaansa ja osaamistaan yhteisen hyvän luomiseen, Orpo kiteyttää.

Kunta- ja aluevaalien ennakkoäänestys käydään 2.-8. huhtikuuta 2025. Varsinainen vaalipäivä on 13. huhtikuuta 2025.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)