Metsähallitus käynnistää 22. lokakuuta muutosneuvottelut, jotka voivat johtaa viiden henkilön työsuhteen päättymiseen. LEHTIKUVA/AADA PETÄJÄ

Metsähallitus käynnistää muutosneuvottelut

Taustalla on avolaitosyhteistyön rahoituksen päättyminen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Metsähallitus käynnistää 22. lokakuuta muutosneuvottelut, jotka voivat johtaa viiden henkilön työsuhteen päättymiseen Luontopalveluissa Rikosseuraamuslaitos RISEn kanssa avolaitosyhteistyötä toteuttaneessa tiimissä.

Luontopalvelut on tarjonnut yhteistyössä RISEn kanssa kuntouttavaa työtoimintaa vangeille kansallispuistojen ja luonnonsuojelukohteiden hoitajina jo 20 vuoden ajan. Apua luontokohteiden hoitoon on saatu sadan henkilötyövuoden verran.

RISE-yhteistyörahoituksen suuruus on ollut noin 1,3–1,5 miljoonaa euroa vuosittain, mikä on kattanut noin puolet vankityötoiminnan kustannuksista. Koska oikeusministeriön hallinnonalan avolaitostöiden rahoitus poistuu vuoden 2025 talousarvioesityksessä, myös RISEn ja Luontopalvelujen yhteistyö päättyy 1.1.2025 alkaen.

– Aiemmin vankityönä toteutetut palvelurakenteiden ylläpitotyöt ja luonnonhoitotyöt tultaisiin suunnitelmien mukaan jatkossa toteuttamaan pääsääntöisesti ostopalveluina. Merkittävää osaa esimerkiksi eteläisen Suomen kansallispuistoista on tähän saakka ylläpidetty vankityöllä. Vankirahan päättyminen yhdessä ministeriöiden perusrahoituksen supistumisen kanssa lisää entisestään, luontopalvelujohtaja Henrik Jansson sanoo.

Kohdennettujen muutosneuvottelujen piirissä on Luontopalvelujen avolaitosyhteistyötä hoitavan RISE-tiimin lisäksi luontomatkailun yhteistyö -tiimi.

Luontopalvelut suunnittelee luontomatkailun keskeisten tehtävien uudelleen organisoimista, mikä voisi aiheuttaa työsuhteen olennaisia muutoksia, mutta ei työsuhteen päättymisiä. Muutoksella pyritään varmistamaan resurssien käyttö matkailun ydintehtäviin, joita ovat kestävät ja turvalliset palvelut maastossa sekä sujuvat asioinnin prosessit.

Muutosneuvottelujen yhteenlaskettu arvioitu kokonaisvaikutus on viisi työsuhteen päättymistä ja neljä työsuhteen olennaista muutosta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)