Ylen liput liehuvat tuulessa Helsingissä. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Ylen budjettikuria vaativa kansalaisaloite kerännyt lähes 50000 nimeä

Aloitteen mukaan Yleisradion pitäisi keskittyä tärkeimpiin ydintehtäviinsä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ylen menojen karsimista vaativa kansalaisaloite lähestyy 50 000 allekirjoittajan rajaa, jonka jälkeen se lähetetään eduskunnan käsiteltäväksi.

Maanantaina kello 15.50 aikaan kannatusilmoituksia oli jätetty 48 991.

Aloitteessa vaaditaan, että Yle osallistuu nykyistä tiukempiin taloudellisiin sopeutustoimiin ja sen lakisääteiset tehtävät rajataan tarkemmin vastaamaan kansalaisten tahtoa ja yhteiskunnan tarpeita.

Kansalaisaloitteen mukaan Ylen on osoitettava vastuullisuutta verovarojen käytössä ja sopeuduttava julkisen talouden realiteetteihin kuten muidenkin julkisten toimijoiden.

Aloitteen tekijöiden ja allekirjoittaneiden mielestä on lisäksi varmistettava, ettei Yle-veroa koroteta sopeutustoimien seurauksena, vaan Yle ohjataan tarkkarajaisemmilla tehtävillä ja tiukemmalla rahoituksella keskittymään vain tärkeimpiin ydintehtäviinsä eli tiedonvälitykseen, ajankohtaisohjelmiin, kansalliskulttuurin tukemiseen ja kriisiajan viestintään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)