Ukrainalaissotilaat esittelevät videolla taistelurobottien toimintaa. Kuvakaappaus videolta / X.

Ukrainan taistelurobotit esittelevät kykyjään videolla

Robottijärjestelmien suorittamien tehtävien kirjo taisteluissa on laaja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sodassa sekä Ukraina että Venäjä ovat kiihtyvästi kehittäneet miehittämättömiä aluksia niin maassa, merellä kuin ilmassakin.

Robotiikkaan ja drone-teknologiaan erikoistunut tutkija Samuel Bendett on jakanut X-alustalla videon Ukrainan armeijan esittelemistä UGV- eli miehittämättömistä maastoajoneuvoista kutsumanimiltään “Grisha” and “Makhno”.

Ukrainan asevoimat tiedotti kesällä, että erilaisia miehittämättömiä robottijärjestelmiä on hyväksytty käyttöön maassa 20 ja ilmassa 40. Uusia testauksessa olevia robotteja on myös esitelty videolla.

Etäohjatuilla järjestelmillä voidaan hoitaa monenlaisia tehtäviä aina tiedustelusta miinoittamiseen ja tähtäyksestä kohteisiin iskemiseen. ”Maadroonit” voivat auttaa logistiikassa sekä evakuoida haavoittuneita ja suorittaa miinanraivausta.

Makhno on Ukrainan asevoimien kehittämä maadrooni, joka pystyy kuljettamaan ja räjäyttämään ammuksia tai evakuoimaan sotilaita pois etulinjasta. Drone expert news -Telegram-kanavan mukaan Makhno pystyy kantamaan isojakin kuormia ja yltää ”vaikuttavaan nopeuteen”. Grishasta tietoa löytyy vähemmän, mutta videolla siihen on kiinnitetty konekivääri, jolla operaattori tulittaa etänä.

Bendett on jakanut äskettäin videon myös lennokkeja torjuvasta ja elektronisia järjestelmiä häiritsevästä venäläisten minirobotti Wall-E:sta, joka testissä ui kuralammikon läpi.

LUE MYÖS:
Dronet valitsevat Ukrainan upseerin mukaan pian maalinsa itse ilman ihmistä

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)