Kaksi työntekijää toimistossa 17. huhtikuuta 2024. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Yle: Tämän vuoksi yritys voi arkailla yli 50-vuotiaan palkkaamista

Työnantajalle tulee kalliiksi, jos usea työntekijä jää työkyvyttömyyseläkkeelle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen eläkejärjestelmässä on erikoinen piirre, joka voi johtaa siihen, ettei ikääntyneempiä työntekijöitä palkata. Asiasta uutisoi Yle.

Niin sanottu maksuluokkamalli tarkoittaa, että mitä enemmän yrityksessä on työkyvyttömyyseläkkeelle jääviä työntekijöitä, sitä korkeammat ovat yrityksen työkyvyttömyyseläkemaksut. Järjestelmän tavoitteena alun perin oli, että työnantajilla olisi ikään kuin kannustin huolehtia henkilöstönsä työkyvystä.

Pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallitus on tehnyt joitain muutoksia järjestelmään. Tammikuussa voimaan tulleen uudistuksen myötä yli 55-vuotias uusi työntekijä ei nosta työnantajamaksua, vaikka jäisi työkyvyttömyyseläkkeelle.

– Näiden muutosten seurauksena yksittäisen työnantajan riski palkata varttunut työntekijä on pienentynyt, EK:n johtava asiantuntija Vesa Rantahalvari sanoo Ylelle.

Riski ei kuitenkaan täysin ole poistunut.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)