Oppilaita koulun tunnilla. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

USU: Valmistavan opetuksen pidennys on epävarmaa

Opetushallitus ei usko resurssien riittävyyteen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tällä hetkellä näyttää epävarmalta, toteutuuko hallitusohjelman lupaus valmistavan opetuksen pidentämisestä enintään kahteen vuoteen. Asiasta kertoo Uutissuomalainen.

Valmistava opetus on tarkoitettu 6–16-vuotiaille lapsille, jotka eivät vielä osaa tarpeeksi suomea tai ruotsia perusopetuksen aloittamiseksi.

– On melko kyseenalaista, että tiedossa olevat resurssit riittäisivät valmistavan opetuksen keston pidentämiseen kaikille niille oppilaille, joiden arvioitaisiin sitä tarvitsevan, opetushallituksen opetusneuvos Katri Kuukka sanoo USU:lle.

Opetus- ja kulttuuriministeriön erityisasiantuntijan Anssi Pirttijärven mukaan ministeriössä kartoitetaan parhaillaan vaihtoehtoja hallitusohjelman kirjauksen toteuttamiseksi. Hän kertoo, että pohdinnassa on esimerkiksi hallitusohjelmassa varatun määrärahan riittävyys valmistavan opetuksen rahoituksen kaksivuotisuuteen.

Tuoreen tutkimuksen mukaan ensimmäisen polven maahanmuuttajaoppilaista 61 prosentin ja toisen polven maahanmuuttajaoppilaistakin 39 prosentin lukutaito on heikko. Asiantuntijoiden mukaan valmistavan opetuksen pidentäminen ei ole paras keino parantaa maahanmuuttajataustaisten lasten osaamista. Sen sijaan kriittisintä aikaa on se, kun oppilaat siirtyvät perusopetukseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat

Israel ja poliittinen identiteetti

Kirjoittajan mukaan suhtautumisesta Lähi-idän konfliktiin on tullut yhä selvemmin osa ääriajattelijoiden identiteetin rakentamista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)