Etelä-Korean ilmavoimien F-15K-hävittäjä laukaisee pitkän kantaman Taurus-ohjuksen harjoituksissa 11. lokakuuta 2024. AFP/LEHTIKUVA/HANDOUT

Saksan oppositiojohtaja antaisi Ukrainalle Taurus-ohjuksia

Liittokansleri Olaf Scholz vastustaa ajatusta kategorisesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liittopäivien suurimman oppositiopuolueen, kristillisdemokraattisen unionin (CDU) puheenjohtaja Friedrich Merz esitti Taurus-ohjusten ”asteittaista” toimittamista Ukrainalle ARD-kanavan keskusteluohjelmassa Ukrinformin mukaan.

– En tekisi kaikkea kerralla. Sanoisin, jos pommitukset eivät lopu, ensimmäinen askel olisi kantamarajoituksen poistaminen ja toinen askel olisi Taurus-ohjusten toimittaminen. Sitten se riippuu (Vladimir) Putinista, kuinka pitkälle hän haluaa eskaloida tätä sotaa, Merz sanoi.

Merz kritisoi sosialidemokraattisen liittokansleri Olaf Scholzin hallitusta strategisen näkemyksen puutteesta Ukrainan politiikassa.

Merz lupasi, että tulevissa vaaleissa, jotka pidetään syyskuussa 2025, hän kannattaa puolustusmenojen lisäämistä. Hän korosti, että Saksan ja Euroopan on tultava omavaraisemmiksi turvallisuutensa suhteen ja vähentää riippuvuutta Yhdysvalloista.

– Tällä hetkellä Venäjä aseistautuu siihen pisteeseen, että 5-8 vuoden kuluttua se voisi mahdollisesti hyökätä Naton alueelle, hän varoitti.

Hän muistutti, että Saksa ja länsi olivat väärässä olettaessaan, että Putin ei hyökkää Ukrainaan.

Ukraina pyysi Saksalta Taurus-risteilyohjuksia, joiden kantama on 500 kilometriä Berliinistä toukokuussa 2023. Scholz kuitenkin hylkäsi idean kategorisesti vedoten Saksan ja Naton vetämiseen mukaan konfliktiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)