CNN:n päärakennus New Yorkissa. WIKIMEDIA COMMONS/BILLY HATHORN CC-BY-SA-3.0

Luottamus mediaan USA:ssa kaikkien aikojen pohjalukemissa

Alle kolmasosa luottaa tiedotusvälineiden sisältöihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Luottamus mediaa kohtaan on painunut Yhdysvalloissa historiallisen alas. Vain alle kolmasosa (31 prosenttia) amerikkalaisista sanoi luottavansa tiedotusvälineiden tuottamaan sisältöön paljon tai kohtuullisen paljon.

Noin kolmasosan (32 prosenttia) mielestä media ei kerro asioista kaikkea eikä raportoi asioista tarkasti ja oikeudenmukaisesti. Asia käy ilmi tuoreesta Gallup-yrityksen tekemästä kyselystä.

Yhdysvaltalaisten luottamus perinteisiä tiedotusvälineitä kohtaan on ollut yhtämittaisesti heikkoa vuodesta 2016 lähtien.

Muutos on merkittävä, sillä vielä 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa amerikkalaisista yli puolet ilmoitti luottavansa tiedotusvälineisiin. Vastaavanlainen kysely toteutettiin ensimmäisen kerran vuonna 1972. 1970-luvulla toteutetuissa kyselyissä vastaajista peräti 68-72 prosenttia luotti mediaan. Tänä vuonna saatu tulos on alhaisin koko mittaushistorian aikana.

Tuloksista havaittiin, että demokraatit luottavat mediaan republikaaneja enemmän. Demokraateista mediaan sanoi luottavansa erittäin tai melko paljon yli puolet (54 prosenttia), republikaaneista vain joka kymmenes (12 prosenttia). Vastausten perusteella nuoret demokraatit luottavat mediaan huomattavasti vähemmän kuin vanhemmat demokraatit. Alle 30-vuotiaista demokraateista vain 31 prosenttia luotti mediaan, kun yli 65-vuotiaiden demokraattien keskuudessa luku oli 74 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)