Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong Un Kim joukkojensa keskellä 6. lokakuuta 2024. AFP/KCNA VIA KNS/LEHTIKUVA

Tiedustelulähteiden mukaan pohjoiskorealaisia sotilaita on jo karannut rintamalta

Arviolta 18 pohjoiskorealaista sotilasta on karannut Venäjän Kurskin ja Brjanskin alueilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Asiasta raportoi The Kyiv Independentin mukaan Suspilne-julkaisu nimeämättömiin tiedusteluviranomaisiin viitaten.

Suspilneen lähteiden mukaan sotilaat karkasivat noin seitsemän kilometrin päässä Ukrainan rajalta. Heidän motiivejaan ei ole vielä selvitetty, mutta lähteiden mukaan Venäjän armeija etsii sotilaita.

Lähteet sanoivat, että venäläiset komentajat yrittävät salata sotilaiden karkaamisen ylemmältä johdolta.

Huoli Moskovan ja Pjongjangin välisten sotilaallisten suhteiden syvenemisestä on lisääntynyt tällä viikolla. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi 13. lokakuuta, että Venäjän suunnitelmiin tukea sen täysimittaista hyökkäystä Ukrainaan tänä syksynä sisältyy ”Pohjois-Korean todellinen osallistuminen sotaan”.

Länsidiplomaatti kertoi Kyiv Independentille tiistaina, että Pohjois-Korea on lähettänyt 10 000 sotilasta Venäjälle tehostamaan sotaponnisteluja Ukrainaa vastaan.

Aiemmin tänä vuonna maat allekirjoittivat keskinäisen puolustussopimuksen Venäjän presidentin Vladimir Putinin vierailun aikana Pjongjangissa.

Osana sopimusta Pohjois-Korean armeija ilmoitti, että insinööriyksikkö liittyy Venäjän joukkoihin Donetskin alueella seuraavan kuukauden aikana. Toistaiseksi ei ole esitetty kuva- tai videonäyttöä siitä, että näin olisi tapahtunut.

Putin toimitti Venäjän duumalle ratifioitavaksi maanantaina sopimuksen, jonka mukaan kummankin maan on annettava toiselle sotilaallista apua hyökkäyksen sattuessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)