Kirurgi, assistentti ja instrumentoiva hoitaja lonkkaproteesileikkauksessa Kainuun keskussairaalassa., LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Yle: Hoitotakuun toteutumisessa suuria eroja – näillä alueilla jonotetaan eniten

Elokuun lopussa 166000 potilasta odotti pääsyä erikoissairaanhoitoon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hyvinvointialueiden välillä on suuria eroja hoitotakuun toteutumisessa kiireettömässä erikoissairaanhoidossa, uutisoi Yle viitaten Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) julkaisemiin tilastoihin.

Yli puoli vuotta hoitoa odottaneita oli kesän lopulla eniten Pohjois-Savossa (31,0 prosenttia) ja Pohjois-Karjalassa (27,4 prosenttia). Vähiten jonossa oli ihmisiä Etelä-Savon (2,2 prosenttia) ja Etelä-Karjalan (4,1 prosenttia) hyvinvointialueilla.

THL:n kehittämispäällikkö Pia Tuominen muistuttaa Ylelle, että hyvinvointialueet ovat keskenään hyvin erilaisia. Joillakin alueilla on pulaa henkilökunnasta, ja ikärakenteet poikkeavat toisistaan.

– Jos hyvinvointialueella on paljon yli 65-vuotiaita, niin tietyissä sairauksissa on luonnollisesti enemmän jonoa, esimerkiksi kaihileikkauksissa ja lonkan tai polven tekonivelleikkauksissa.

Esimerkiksi polven tai lonkan tekonivelleikkausta odotti yli 12000 potilasta, joista yli kuusi kuukautta jonottaneita oli 36 prosenttia.

Kiireettömään erikoissairaanhoitoon jonottavien määrä on pysynyt suurena jo parin vuoden ajan, samoin yli hoitotakuun ajan odottaneiden.

Elokuun lopussa 166000 potilasta odotti pääsyä kiireettömään erikoissairaanhoitoon. Yli puoli vuotta odottaneita oli lähes 31000 eli 18 prosenttia kaikista potilaista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)