Sähköautoja latauksessa Kuopion Matkuksessa., LEHTIKUVA / AKSELI MURAJA

IS: Teslojen hinta voi pudota jopa 25 prosenttia

Alankomaissa on vapautumassa myyntiin 30000 käytettyä sähköautoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Alankomaista on vapautumassa lyhyessä ajassa myyntiin jopa yli 30000 käytettyä Tesla Model 3 -sähköautoa, mikä voi alentaa käytettyjen Teslojen sekä kilpailijamallien hintaa koko Euroopassa, kertoo autoalaan erikoistunut analyysitoimisto Indicta. Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat.

Toimiston arvion mukaan myyntiin tuleva erä voi tiputtaa olemassa olevan Model 3 -kannan hintatasoa jopa 25 prosenttia.

Kyseessä ovat alankomaalaisten leasingyhtiöiden omistamat työsuhde-Teslat, joita rekisteröitiin yksinomaan vuonna 2019 parikymmentä tuhatta kappaletta ja jotka vapautuvat nyt myyntikarenssista.

Karenssiin päätyneet autot saivat rekisteröintihetkellään huomattavan paikallisen veroedun, jonka ehtona oli leasingyhtiöiden vastuulleen ottama viiden vuoden omistusaika.

Viimeisetkin tuesta nauttineet leasing-Teslat vapautuvat myyntiin vuoden 2025 aikana.

Teslat ovat myynnissä koko EU:n laajuisesti eli myös Suomeen.

IS:n tavoittama keskisuuri suomalainen autokauppias vahvistaa ensimmäisten Teslojen olevan jo matkalla myös Suomeen. Hänen mukaansa asia on ”kaupallisesti ja kilpailullisesti erittäin herkkä”.

Tällä hetkellä halvimmista Model 3 -malleista pyydetään Suomessa käytettyinä alle 19000 euroa. IS:n tietojen mukaan kauppaa on tehty erityisesti paljon ajettujen autojen kanssa selvästi alemmillakin hinnoilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)