Valtioneuvosto nauttii eduskunnan luottamusta. Eduskunnan verkkolähetys

Hallitukselle eduskunnan luottamus äänin 100-77

Täysistunnossa äänestettiin välikysymyksestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan keskiviikkoisen täysistunnon aluksi käytiin äänestys epäluottamuksesta, jota opposition SDP, keskusta, vasemmistoliitto ja vihreät olivat esittäneet palkkatasa-arvosta eli vientivetoisesta palkkamallista. ​Hallitus oli vastannut ja keskustelu asiasta käyty tiistaina.

Äänestyksessä valtioneuvoston luottamus sai 100 ääntä ja epäluottamus 77 ääntä. Poissa oli 22 kansanedustajaa.

Välikysymyksen mukaan ”ydinsisältö on pyrkimys rajoittaa valtakunnansovittelijan toimintavapautta ja sitoa hänen kätensä työriitojen sovittelussa niin, että hän ei tekisi esityksiä, joiden taso ylittää vientialojen palkkaratkaisun”. Työministeri Arto Satonen (kok.) sanoi tiistaina vastauspuheenvuorossaan hallituksen haluavan turvata, että jatkossakin suomalaisilla on mahdollisuus laadukkaaseen koulutukseen ja toimivaan terveydenhoitoon, ja tämä turvataan vain työmarkkinoiden uudistuksilla saatavalla kansantalouden kasvulla.

Välikysymys on vähintään 20 kansanedustajan valtioneuvostolle tai ministerille osoittama kysymys. Sen tarkoitus on mitata valtioneuvoston tai ministerin luottamus.​

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)