Naton päämaja Brysselissä. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Antti Häkkänen osallistuu Naton kokoukseen – harvinainen kokoonpano

Naton puolustusministerien kokoukseen osallistuu ensi kertaa indopasifisia kumppaneita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusministeri Antti Häkkänen (kok.) osallistuu 17.-18. lokakuuta Naton puolustusministerikokoukseen liittokunnan päämajassa Brysselissä.

Kokouksen aiheina ovat Naton kumppanuudet sekä Naton pelotteen ja puolustuksen ja Ukrainan tuen vahvistaminen.

Puolustusministerikokous alkaa tapaamisella Naton indopasifisten kumppaneiden ja Euroopan unionin kanssa. Indopasifisiin kumppaneihin kuuluvat Japani, Etelä-Korea, Australia ja Uusi-Seelanti, jotka osallistuvat ensimmäistä kertaa Naton puolustusministerikokoukseen.

Osiossa käsitellään Ukrainan tuen vahvistamista sekä yhteistyön syventämistä kumppaneiden kanssa.

– Jaamme liittokunnan ja indopasifisen alueen maiden kanssa yhteisen käsityksen turvallisuusympäristöstä. Meillä on monia mahdollisuuksia yhteistyömme syventämiselle, muun muassa puolustusteollisuuden, kyberin ja avaruuden saroilla, Häkkänen sanoo tiedotteessa.

Ensimmäinen kokouspäivä päättyy Nato-maiden ja Ukrainan puolustusministerin Rustem Umerovin välisellä työillallisella, jossa on tarkoitus kuulla taistelukentän tilanteesta sekä keskustella liittokunnan toimista Ukrainan tuen vahvistamiseksi.

– Sotatilanne Ukrainassa jatkuu edelleen vakavana. Suomi on toimittanut Ukrainaan 25 puolustustarvikeapulähetystä, ja jatkamme tukeamme edelleen yhdessä liittolaistemme kanssa, Häkkänen kertoo.

Toisena kokouspäivänä jäsenmaiden puolustusministerit käsittelevät pelotteen ja puolustuksen vahvistamista, muun muassa puolustusteollisuuden kehittämistä sekä Naton operaatioita.

Puolustusministeri Häkkänen osallistuu torstaina 17. lokakuuta myös Isisin vastaisen kansainvälisen koalition ja Northern Defence Dialoguen sekä Saksan johtaman kehysvaltioryhmän (Framework Nation Concept, FNC) puolustusministerikokouksiin.

Lisäksi ministerillä on Brysselissä useita kahdenvälisiä tapaamisia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)