Pyörien varastamisen sijaan rikolliset esimerkiksi kaupittelevat nyt olematonta tavaraa verkon myyntialustoilla. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Yle: Pyörävarkaudet jopa puolittuneet, voroilla on nyt uusi kohde

Rikolliset keskittyvät verkkohuijauksiin, koska niiden avulla on helpompi tienata.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pyöriä varastetaan nyt jopa kolmannes vähemmän kuin vuonna 2020. Asiasta kertovan Ylen mukaan polkupyörävarkauksia kirjattiin tänä vuonna tammi-syyskuussa 12500, mikä merkitsi tahdin jatkuessa noin 15600 varkautta koko vuonna.

Vuonna 2020 rikosilmoitus kirjattiin noin 24000 varastetusta pyörästä.

Esimerkiksi Rovaniemellä pyörävarkauksien määrä on lähes puolittunut kuluvan vuoden aikana.

– Rikoksia tehdään nyt tietokoneen ääressä. Ei tarvitse kykkiä kylmässä, kun sisällä voi myydä olematonta tavaraa, kuten muumimukeja, selittää syytä rikosylikomisario Pälvi Suokas Lapin poliisilaitokselta.

Lapissa petosrikosten kasvua on kuvattu jopa räjähdysmäiseksi.

Ylen mukaan GPS-seurantalaitteet ja polkupyörien lukitusteknologian kehittyminen ovat myös vaikuttaneet pyörävarkauksien vähenemiseen, samoin se, että moni liikkuu vuokrattavalla sähköskuutilla tai kaupunkipyörällä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)