Kouvolan sairaala ja sote-keskus Ratamokeskus Kouvolassa. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Minja Koskela IL:lle: Voitontavoittelu pitää kieltää sote-alalla

Vasemmistopoliitikko esittää ostopalveluille hintakattoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vasemmistoliiton puheenjohtajaksi pyrkivän Minja Koskelan mielestä sote-palveluissa pitäisi kieltää yksityinen voiton tavoittelu. Hän puhuu asiasta Iltalehdelle.

– Kyllä ajattelen, että pitkällä aikavälillä pitäisi. Olemme puhuneet tästä erityisesti lastensuojelun sijaishuollon voitontavoittelun yhteydessä. Sotessa iso kuvio ja hankaluus on, että kustannukset tulevat nousemaan seuraavan 15 vuoden aikana, koska meillä on ikääntyvä väestö, Koskela sanoo.

Hänen mukaan keinoja olisi, mutta hallitus on niitä haluton käyttämään. Koskela mainitsee esimerkkinä kalliiden ostopalvelujen suitsimisen.

– Siihen tarvitaan kansallista säätelyä, esimerkiksi hintakatto. Hyvinvointialueille alueille pitäisi antaa verotusoikeus, jotta pystytään kattamaan näitä kuluja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)