Pohjois-Korean sotilaita harjoituksessa. KCNA VIA KNS / AFP) / LEHTIKUVA / STR

Pohjois-Korea haluaa tutkia sotilaallisia kykyjään Ukrainassa

Venäjän apujoukot eivät asiantuntijan mukaan välttämättä osallistu taisteluihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korea on lähettänyt 10 000 sotilasta Venäjän apujoukoiksi Ukrainaan, kertoi ukrainalainen Kyiv Independent länsimaalaiseen diplomaattilähteeseen vedoten.

Ruotsin ilmavoimien eläkkeellä oleva kenraalimajuri Mats Engman on kommentoinut väitettä Svenska Dagbladetille. Hän toimii nykyisin Institute for Security & Development Policy -ajatushautomon Korea-keskuksen johtajana.

– Jos tämä on totta, voidaan sanoa sen osoittavan (Vladimir) Putinin tietynlaista epätoivoa, Engman toteaa.

Pohjois-Korean pyytäminen apuun vahvistaa hänen mukaansa vaikutelmaa siitä, että Venäjällä on ollut pahoja vaikeuksia täydentää joukkoja Ukrainassa.

Myöhemmin Ukrainan sotilastiedustelun korkea-arvoinen virkamies kertoi uutissivusto Politicolle, että kyse on noin 3 000 sotilaasta. Heitä kutsutaan Buryat-pataljoonaksi.

Mats Engman ei ole yllättynyt siitä, että Pohjois-Korealla on joukkoja Venäjän tukena. Epäselvää hänen mukaansa yhä on, osallistuvatko pohjoiskorealaiset sotilaat taisteluihin.

– Kysymys on siitä, onko kyse tavallisista taisteluyksiköistä vai pikemminkin tukihenkilöstöstä eli kouluttajista ja neuvonantajista, joiden tarkoituksena on auttaa venäläisiä Pohjois-Koreasta hankitun kaluston kanssa. Viimeksi mainitut ovat olleet jo paikan päällä, hän sanoo.

Joukkojen osallistuminen taisteluihin olisi Engmanin mukaan suuri helpotus raskaita tappioita kärsineelle Venäjälle.

– Pohjois-Korean asevoimat koostuu pääasiassa suuresta määrästä sotilaita. Heillä on runsaasti varusteita, ei maailman nykyaikaisimpia varusteita, mutta ehkä tarpeeksi hyviä sekä vähintäänkin korkeampi sotilaallinen kapasiteetti kuin monilla kouluttamattomilla henkilöillä, joita Venäjä poimii kadulta.

Engman muistuttaa, että Pohjois-Korea ei ole osallistunut aseelliseen konfliktiin vuoden 1953 jälkeen.

– Tämä antaa heille mahdollisuuden testata sotilaallisia kykyjä, kalustoa ja johtajuutta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)