Verkkoyhtiö Nokian pääkonttori Espoossa., LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Nokian kannattavuus kesti liikevaihdon laskun – HS: Yhtiö vähentää 48 työpaikkaa

Nokia odottaa vertailukelpoisen liikevoiton olevan tänä vuonna 2,3–2,9 miljardia euroa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Verkkolaitteita valmistava Nokia raportoi aamulla vuoden kolmannen neljänneksen tuloksesta, jossa kannattavuus oli hyvällä tasolla, mutta liikevaihto jäi ennakko-odotuksista.

Yhtiön kolmannen neljänneksen liikevaihto laski 8 prosenttia edellisvuodesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Nokian heinä-syyskuun liikevaihto oli 4326 miljoonaa euroa. Se on huomattavasti heikompi kuin mitä analyytikot odottivat. Analyytikoiden konsensusennuste arvioi 400 miljoonaa euroa korkeampaa liikevaihtoa.

Pääosin Intiasta johtuva matkapuhelinverkkojen liikevaihdon lasku sekä pilvi- ja verkkopalveluihin vaikuttanut liiketoiminnan myynti saattoivat liikevaihdon kokonaisuudessaan laskuun.

Verkkoinfrastruktuuri- ja teknologia-liiketoimintaryhmien liikevaihto kasvoi. Verkkoinfrastruktuurien tilauskertymä kasvoi yhtiön mukaan kaksinumeroista vauhtia ja Pohjois-Amerikassa jopa yli 20 prosenttia.

Nokian vertailukelpoinen liikevoitto oli vuoden kolmannella neljänneksellä 454 miljoonaa euroa, jossa on 9 prosenttia kasvua edellisvuoden vastaavaan aikaan. Liikevoitto oli analyytikoiden ennusteita korkeampi.

Tulosparannusta ajoi teknologia-yksikön korkeakatteisen liikevaihdon nousu sekä yhtiön toteuttamat kustannussäästöt.

Nokia on toimeenpannut 500 miljoonan euron vuositason bruttosäästöt.

– Yhtiö laski kasvunäkymiään verkkoliiketoimintojen osalta markkinan elpyessä oletettua hitaammin, mutta ennallaan pysyneen tulosennusteen alalaita aiotaan edelleen saavuttaa kustannussäästöjen avulla. Raportti ei tuonut juurikaan lisävaloa ensi vuoden vielä epävarman kasvunäkymän ylle, johon peilattuna osakkeen arvostus ei näytä tällä hetkellä erityisen houkuttelevalta, kommentoi Nokian tulosta tuoreeltaan analyysiyhtiö Inderesin analyytikko Atte Riikola Inderesin aamukatsauksessa.

Yhtiön tämän vuoden näkymät pysyvät ennallaan. Tällä hetkellä Nokia odottaa vertailukelpoisen liikevoiton olevan 2,3–2,9 miljardia euroa ja vapaan kassavirran olevan 30–60 prosenttia vertailukelpoisesta liikevoitosta.

– Olen tyytyväinen siihen, että kolmannella vuosineljänneksellä aloimme nähdä käännettä oikeaan suuntaan, vaikka tietyt liiketoimintamme osa-alueet kärsivätkin edelleen heikosta markkinatilanteesta. Kaikissa liiketoimintaryhmissämme on aihetta optimismiin. Odotamme Verkkoinfrastruktuurin kasvun kiihtyvän merkittävästi vuoden viimeisellä neljänneksellä ja useat rakenteelliset kysyntätrendit tukevat tulevaisuuden kasvumahdollisuuksiamme. Haastavasta markkinatilanteesta huolimatta Matkapuhelinverkot voitti vuosineljänneksen aikana useita tärkeitä sopimuksia, kilpailukykymme on vahva ja olemme parantaneet bruttomarginaaliamme, Nokian toimitusjohtaja Pekka Lundmark kommentoi tulosta pörssitiedotteessa.

Nokia aikoo vähentää Suomessa 48 työntekijää kustannustensa karsimiseksi, uutisoi Helsingin Sanomat.

– Muutosneuvotteluiden aloittaminen Suomessa liittyy vuosi sitten ilmoittamaamme tavoitteeseemme vähentää työpaikkoja kustannusten karsimiseksi. Nyt olemme ilmoittaneet, että Euroopassa vähennetään 350 työpaikkaa, joista 48 on Suomessa, toimitusjohtaja Lundmark sanoi HS:lle.

Nokian osake oli noin 3 prosentin laskussa aamulla Helsingin pörssissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)