Poliisin eristysnauhaa Viertolan koulun ulkopuolella Vantaalla 4. huhtikuuta 2024. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Poliisi IS:lle: Viertolan kouluampuja suunnitteli tekoa viikkoja

Tapauksen esitutkinta on valmistumassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Huhtikuussa tapahtuneen Vantaan Viertolan kouluammuskelun esitutkinta valmistuu ensi viikolla, Ilta-Sanomat kertoo.

Tutkinnanjohtajan, rikoskomisarion Marko Särkän mukaan poliisille on muodostunut kokonaiskuva ampumiseen johtaneista seikoista. Ennen ampumista poika oli poliisin tietojen mukaan vieraillut kouluampumisiin ja muihin vastaaviin tekoihin liittyvillä sivustoilla.

– Hän on kuulusteluissa kertonut suunnitelleensa tätä tekoa 2–4 viikkoa, Särkkä sanoo IS:lle.

Särkän mukaan poika teki lopullisen päätöksen tekoa edeltäneenä pääsiäisviikonloppuna, jolloin hän otti lähisukulaisen lukitussa asekaapissa säilytetyn aseen luvattomasti käyttöönsä.

Lopullinen päätös syntyi tekoa edeltävänä pääsiäisviikonloppuna, jolloin hän sai aseen, .22 kaliiperin revolverin lähisukulaisensa lukitusta asekaapista luvatta käyttöönsä.

Teosta epäilty 12-vuotias poika on kertonut joutuneensa koulukiusatuksi. Särkän mukaan esitutkinnassa ei ole noussut esiin yhtä laukaisevaa tekijää, joka olisi ampumisen takana.

–Erinäisten asioiden yhteinen summa on ajanut hänet tähän tilanteeseen, Särkkä sanoo.

Hän ei tarkemmin avaa asiaa. Särkän mukaan tarkempi analyysi pojan motiivista käy ilmi ensi viikolla julki tulevasta esitutkinta-aineistosta.

Poliisi epäilee poikaa murhasta ja kahdesta murhan yrityksestä. Asia ei kuitenkaan etene oikeuteen, sillä poika ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa nuoren ikänsä vuoksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)