Tasavallan presidentti Alexander Stubb puolisoineen on kolmipäiväisellä valtiovierailulla Norjassa., LEHTIKUVA / HANDOUT / MATTI PORRE / TASAVALLAN PRESIDE

Presidentti Alexander Stubb vieraili laivastotukikohdassa

Tasavallan presidentin valtiovierailu Norjassa päättyy torstaina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tasavallan presidentti Alexander Stubb vierailee torstaina Bergenissä. Stubb on Norjassa kolmipäiväisellä valtiovierailulla.

Presidentti vieraili torstaina Bergenissä sijaitsevassa Haakonsvernin laivastotukikohdassa, jossa aiheena on muun muassa yhteistyö maanpuolustuksessa sekä puolustusteollisuudessa.

– Vierailimme tänään Haakonsvernissä, joka on Norjan laivaston päätukikohta. Vapaa merenkulku Atlantilla on Suomen huoltovarmuudelle ja turvallisuudelle tärkeää, Stubb kirjoitti viestipalvelu X:ssä.

– Raivaajasukeltajan harjoitustyönäyte. Norjan merivoimilla erinomaiset harjoitusolosuhteet, kirjoitti Suomen Norjan puolustusasiamies, eversti Mikko Mönkkönen Stubbin vierailusta laivastotukikohdassa viestipalvelu X:ssä.

Tämän jälkeen vuorossa on tutustuminen Bergenin satamaan, jossa presidentti tapaa meriteollisuuden ja vihreän siirtymän parissa toimivien yritysten edustajia.

Stubb kävi keskiviikkona kahdenväliset keskustelut Norjan pääministeri Jonas Gahr Støren kanssa pääministerin virka-asunnolla.

– Jaamme yhteisen näkemyksen Norjan kanssa aikamme suurista haasteista. Arvostamme mutkatonta keskustelua. Norja on tukenut Suomea alkutaipaleellamme Natossa. Iso kiitos siitä, Stubb kirjoitti viestipalvelu X:ssä tavattuaan Støren.

Stubbin vierailulla ovat esillä muun muassa kahdenvälisten taloussuhteiden vahvistaminen ja yhteistyö turvallisuus- ja puolustuspolitiikassa sekä infrastruktuurin kehittämisessä.

Stubb tapasi vierailun ensimmäisenä päivänä myös kuningas Harald V:n ja kuningatar Sonjan.

Presidentin puolisolla Suzanne Innes-Stubbilla on erillisohjelmaa presidenttiparin yhteisen ohjelman lisäksi.

EDIT: 17.10.2024 klo 14.42: Lisätty Alexander Stubbin X-päivitys vierailusta laivastotukikohtaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)