Naton pääsihteeri Mark Rutte torstaina Brysselissä. AFP/LEHTIKUVA/SIMON WOHLFAHRT

Mark Rutte: Tulevaisuudessa Ukrainasta tulee 33. tai 34. Naton jäsen

Naton pääsihteeri jatkaa tarvittaessa Ukrainan tukemista pitkällä aikavälillä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Naton pääsihteeri Mark Rutte sanoi torstaina tiedotustilaisuudessa Brysselissä, ettei hän sulje pois Ukrainan liittymistä allianssiin 33. tai 34. jäsenenä, kertoo Ukrinform.

Hän ei kuitenkaan anatnut selkeää vastausta kysymyksiin, onko Ukraina mahdollista kutsua liittoon lyhyellä aikavälillä.

– Tällä hetkellä näyttää siltä, että se on Ukraina sijalla 33, mutta ehkä joku muu ponnahtaa sen edelle. Mutta Ukraina tulee olemaan Naton jäsen tulevaisuudessa, Rutte vakuutti.

Pääsihteeri korosti myös, että Nato työskentelee nyt kaikkiin suuntiin varmistaakseen, että Ukrainasta todellakin jonain päivänä tulee Naton jäsen.

Rutten mukaan kaikki Ukrainaan tuleva kahdenvälinen apu ja kaikki liittolaisten väliset koordinoidut toimet ovat tällä hetkellä ratkaisevan tärkeitä.

Rutte totesi myös, että allianssi osoittaa ensi vuonna 40 miljardia euroa sotilasapua Ukrainalle ja on nyt vauhdissa tämän Washingtonin huippukokouksen aikana sovitun lupauksen toteuttamisessa.

Naton pääsihteeri totesi myös, että Naton liittolaiset olivat myöntäneet Ukrainalle 20,9 miljardia euroa sotilasapua kuluvan vuoden ensimmäisellä puoliskolla ja ovat valmiina täyttämään velvoitteensa vuoden loppuun mennessä. Nato-maiden tämän vuoden luvattu apu Ukrainalle on yhteensä 40 miljardia euroa.

Hän sanoi, että 32 liittolaista takaavat yhdessä, että ne tekevät yhdessä kaiken tarvittavan varmistaakseen, että Ukraina voi voittaa, ja ettei Vladimir Putin pääse voitolle.

Rutte vakuutti myös, että Nato jatkaa tarvittaessa Ukrainan tukemista pitkällä aikavälillä.

– Tämä on Naton viesti Putinille, pääsihteeri korosti ja lisäsi, että allianssi haluaa nähdä Ukrainan tulevan mahdollisiin neuvotteluihin Venäjän kanssa vahvasta asemasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)