Pääministeri Petteri Orpo ja Ukrainan pääministeri Denys Smyhal tapaavat Helsingissä tänään. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Petteri Orpo ja Ukrainan pääministeri tapaavat tänään Helsingissä

Pääministerit keskustelevat muun muassa tukitarpeista ja Suomen tuesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Petteri Orpo ja Ukrainan pääministeri Denys Smyhal tapaavat Helsingissä tänään. Kyseessä on Smyhalin ensivierailu Suomeen pääministerin roolissa. Smyhalin mukana Helsinkiin saapuu myös muun muassa Ukrainan ympäristöministeri Svitlana Hrynchuk ja terveysministeri Viktor Liashko.

Pääministerit keskustelevat Ukrainan tukitarpeista ja Suomen tuesta Ukrainalle, Ukrainan euroatlanttisesta integraatiosta sekä Ukrainan rauhanaloitteen toimeenpanosta.

Suomi ja Ukraina allekirjoittavat tapaamisen yhteydessä sopimuksen kahdenvälisestä terveydenhuoltosektorin yhteistyöstä. Ukrainan puolesta sopimuksen allekirjoittaa terveysministeri Liashko ja Suomen puolesta sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso.

Paikalla allekirjoitustilaisuudessa ovat myös molempien maiden pääministerit.

– Terveydenhuoltosektorin yhteistyön konkreettinen valmistelu käynnistyy sopimuksen solmimisen jälkeen. Yhteistyö on kahdensuuntaista. Suomella on paljon annettavaa Ukrainalle, mutta myös opittavaa etenkin varautumisessa ja siinä, miten terveyssektori pidetään toimivana kriisioloissa, kerrotaan valtioneuvoston tiedotteessa.

Pääministerit tapaavat myös suomalaisia yritysedustajia ja keskustelevat Ukrainan jälleenrakennuksesta.

Suomi isännöi Ukrainan pyynnöstä rauhanaloitteen ympäristöturvallisuutta koskevan alakohdan kokouksen lauantaina 19. lokakuuta. Kokouksen avaavat pääministerit Orpo ja Smyhal, ja sitä puheenjohtavat ympäristöministeri Kai Mykkänen ja Ukrainan ympäristöministeri Hrynchukin.

Pääministeri Smyhal tapaa Helsingissä myös tasavallan presidentti Alexander Stubbin ja eduskunnan puhemies Jussi Halla-ahon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)