Maria Ohisalo. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Maria Ohisalo kysyy EU-komissiolta vientivetoisen palkkamallin oikeudellisuudesta

Europarlamentaarikko on tehnyt kirjallisen kysymyksen Euroopan komissiolle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Europarlamentaarikko Maria Ohisalo (vihr.) vaatii EU:n komissiolta näkemystä hallituksen esityksestä palkkatasa-arvon ja -avoimuuden sekä sopimus- ja yhdistymisvapauden näkökulmasta.

Ohisalon mukaan useat tahot, kuten oikeuskansleri, tasa-arvovaltuutettu ja monet järjestöt ovat nostaneet esiin huolen hallituksen esityksen oikeudellisuudesta suhteessa EU:n perusoikeuksiin, kansainvälisiin sopimuksiin ja Suomen perustuslakiin.

– Näyttää olevan jo enemmän sääntö kuin poikkeus, että hallitus esittää kansainvälisten sopimusten ja Suomen oman perustuslain kannalta kyseenalaista lainsäädäntöä. Tämä palkkamalli on niin monella tapaa epäoikeudenmukainen, että halusin tarttua aiheeseen heti EU-tasolla ja selvittää oikeuspohjan pitävyyden, Ohisalo sanoo tiedotteessa.

Hänen mielestään hallituksen esitys ei ole ainoastaan kyseenalainen sopimus- ja yhdistymisvapauden osalta, vaan ongelmia syntyy myös palkkatasa-arvon edistämisen näkökulmasta.

– Suomi on sitoutunut Euroopan unionin peruskirjassa sekä Euroopan ihmisoikeussopimuksessa edistämään sukupuolten välisten palkkaerojen korjaamista.

– Palkkatasa-arvo on yksi niistä suurista kysymyksistä, joita yritämme ratkoa EU:n tasolla laajemminkin. Suomen hallitus ajaa tässäkin asiassa päinvastaiseen suuntaan lukitsemalla naisvaltaiset alat ikuiseen palkkakuoppaan. Suomi ei ole tässä ollut mallioppilas aiemminkaan, vaan kansainvälisesti vertailtuna työmarkkinamme ovat hyvin sukupuolittuneet jo nyt ja palkkaerot todellisuutta, meppi sanoo.

Ohisalon mukaan Suomi joutaa EU:n tarkkailuluokalle tämän takia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)