Varapuheenjohtaja Mia Laiho ja puheenjohtaja Krista Kiuru median edessä sotevaliokunnan työilmapiirikeskustelun jälkeen. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

”Ei pidä paikkaansa” – Kova väite Mia Laihosta, myös Krista Kiuru kumoaa huhun

Sotevaliokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru kertoo Mia Laihon käyttäytyneen asiallisesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin Sanomat kertoi tänään nimettömiin lähteisiin perustuen, että sotevaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Mia Laiho (kok.) olisi haukkunut valiokunnan puheenjohtajaa Krista Kiurua (sd.) erään valiokunnan kokouksen jälkeen.

– Tänään mediassa liikkuneet väitteet minun kommenteistani Krista Kiurua kohtaan eivät pidä paikkaansa. En ole sanonut uutisoidulla tavalla. Asiallisen käytöksen vahvisti julkisesti tänään myös edustaja Kiuru, Laiho kommentoi juttua X-alustalla.

Krista Kiuru otti kantaa asiaan tiedotustilaisuudessa tänään sotevaliokunnan pitämän ”pelisääntökeskustelun” jälkeen. Kokouksessa käsiteltiin hengen parantamista siten, ettei kansanedustajien tarvitsisi jäädä kuormittavan valiokuntatyöskentelyn takia sairauslomalle.

Krista Kiuru pyysi tiedotustilaisuudessa, että media pidättäytyisi jutuissaan julkisesti nimellä esitetyissä väitteissä, jotka voidaan todetaan. Kiurun mukaan on todella loukkaavaa, että monenlaisia nimettömiä väitteitä on ollut esillä.

– Mia Laihosta esimerkiksi on aika kovia väitteitä esitetty, Kiuru totesi viitaten HS:n tämänpäiväiseen juttuun.

– Totean nyt Mia Laihon ja hänenkin maineensa puolesta, että me sitoudumme valiokunnassa siihen, että näitä töitä tehdään yhdessä ja myöskin hänen osaltaan on toimittu asiallisesti, Kiuru sanoi.

Kiurun mukaan monet jäsenet eivät myöskään tunnista väitteissä esitettyjä asioita, eivätkä pidä valiokunnan työskentelyä niin kamalana kuin julkisuudessa on maalailtu.

– Täällä eivät riitele ihmiset, vaan asiat, Kiuru sanoi hänen ja Laihon väleistä.

Kiuru korosti, että jatkossa olennaista on, että yhteisiä pelisääntöjä noudatetaan. Hän myös myönsi, että valiokunnan työmäärä on ankara ja valiokunta-asioiden käsittely saattaa viedä jäseniltä 5-6 tuntia päivässä muun edustajantyön lisäksi, mikä luonnollisesti näkyy edustajien väsymisenä.

Aikatauluissa pysymistä tullaan Kiurun mukaan parantamaan, muun muassa sillä, että ”ei pelätä työmäärää, mutta arvostetaan toistemme aikaa”.

– Kunnioitetaan toisiamme ja kohdellaan toisiamme kunnioittavasti, Kiuru sanoi.

– Pidän tärkeänä, että parannamme sosiaali- ja terveysvaliokunnan sisäistä henkeä ja toimintatapoja niin, että asiat saadaan käsiteltyä sujuvasti ja asiallisesti eteenpäin, Laiho toteaa X-alustalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)