Daavidin linko. WIKIMEDIA COMMONS

Kimmo Kiljunen selventää MTV:llä: En tarkoittanut Daavidin Linko -kauppoja

Jo sovitut kaupat voidaan toteuttaa, valiokunnan puheenjohtaja sanoo.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Kiljunen (sd.) on selvittänyt MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa kantojaan, jotka hän esitti maanantaina Helsingin Sanomissa.

Tuolloin Kiljunen sanoi, että hallituksen tulisi harkita uudelleen asekauppojaan Israelin kanssa Libanonin tilanteen seurauksena.

Kiljunen sanoo nyt, ettei hän tarkoittanut kommenteillaan sitä, että jo sovittu kauppa Daavidin linko -ilmapuolustusjärjestelmästä pitäisi perua.

Niin kutsuttu Daavidin Linko on israelilaisen asevalmistajan korkeatorjunnan järjestelmä, jolla voi ampua alas lentokoneiden lisäksi taktisia ballistisia ohjuksia, risteilyohjuksia ja suurikaliiperisia raketteja.

Kiljusen mukaan hän tarkoitti sitä, että myös Suomen tulisi harkita uudelleen asemoitumistaan asekauppaan Israelin kanssa, kun maahan kohdistuvat, myös asekauppaa koskevat pakotteet ovat kansainvälisesti keskustelunaiheena.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)