Petri Honkonen ei näe keskustaa samassa hallituksessa vasemmistoliiton kanssa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Keskustasta tyrmäys hallitusyhteistyölle vasemmistoliiton kanssa

Petri Honkosen mukaan keskustan jäsenistö ei halua hallitukseen vasemmistoliiton kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan keskisuomalainen kansanedustaja Petri Honkonen tyrmää ajatuksen hallitusyhteistyöstä vasemmistoliiton kanssa. Honkonen kertoi ajatuksistaan X-viestipalvelussa.

Honkonen viittaa viestissään vasemmistoliiton tuoreen puheenjohtajan Minja Koskelan Iltalehden haastatteluun, jossa Koskela kertoi toivovansa seuraavan hallituksen muodostuvan Sanna Marinin hallituskokoonpanon pohjalle.

Marinin hallituksessa mukana olivat SDP, keskusta, vasemmistoliitto, vihreät ja RKP.

– Marinin hallituskoalitio oli sellainen, mihin voisi ehkä olla mahdollisuudet ja, mikä olisi sellainen, että pystyisin itse hyväksymään, Koskela totesi.

Honkosen mielestä edellytyksiä keskustan ja vasemmistoliiton hallitusyhteistyölle ei kuitenkaan ole. Hän arvioi keskustan jäsenistön jakavan hänen näkemyksensä.

– On todettava, ettei keskustassa kukaan toivo vasemmiston kanssa hallitusyhteistyötä, Honkonen linjaa.

Vaikka puoluejäsenten mieluisinta hallituskumppania ei mielipidetiedusteluissa ole aiemmin kyselty, MTV Uutisten vuonna 2022 tekemä kysely puoltaa Honkosen näkemystä. Tuolloin keskustan piiripäättäjien parissa vasemmistoliittoa piti mieluisimpana hallituskumppanina 0 prosenttia vastaajista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)