Ukrainalaiset sotilaat ampuivat tykillä kohti Venäjän asemia rintamalla Donetskin alueella syyskuussa 2024. AFP / LEHTIKUVA / GENYA SAVILOV

Sota vaarantaa Euroopan biodiversiteetin – kolmasosa Ukrainan metsistä tuhoutunut

Ukrainan pääministeri Denys Shmyhal haluaa Venäjän vastuuseen ympäristörikoksista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on aiheuttanut laajamittaista tuhoa ympäristölle, raportoi Ukrinform.

Sodan aiheuttamat ympäristövauriot Ukrainassa ovat 65 miljardin dollarin luokkaa, totesi Ukrainan pääministeri Denys Shmyhal Helsingissä järjestetyssä konferenssissa.

– Kolmasosa Ukrainan metsistä ja 20 prosenttia suojelualueista on jo kärsinyt sodasta. 35 prosenttia Euroopan biodiversiteetistä, jonka Ukraina omistaa, on uhattuna. Meitä kaikkia odottaa tärkeä tehtävä – kehittää yhteinen visio siitä, miten suojella luontoa ja ihmishenkiä, Shmyhal sanoi.

Pääministeri korosti, että ympäristöturvallisuus on edellytys taloudelliselle ja sosiaaliselle kehitykselle. Hänen mukaansa on löydettävä ratkaisuja ja resursseja luonnon ja ekologian suojelemiseksi ja ennallistamiseksi.

Shmyhal myös painotti, että ”vihollisen on maksettava” ja on kehitettävä askeleita, jotta Venäjä saadaan vastuuseen kaikista ympäristörikoksista.

Konferenssiin osallistuivat myös muun muassa Suomen pääministeri Petteri Orpo, Ukrainan presidentin hallinnon johtaja Andriy Yermak, Euroopan komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič sekä korkean tason virkamiehiä eri maista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)