Vasemmistoliiton uusi puheenjohtaja Minja Koskela. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Minja Koskela MTV:lle: Emme mahdu samaan hallitukseen PS:n ja kokoomuksen kanssa

Tuoreen vasemmistojohtajan mukaan hallitusyhteistyö ei ole todennäköistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vasemmistoliiton tuore puheenjohtaja Minja Koskela ei näe, että puolueensa voisi seuraavalla hallituskaudella tehdä yhteistyötä perussuomalaisten tai kokoomuksen kanssa.

– Perussuomalaisten kanssa emme voi tehdä yhteistyötä, se ei ole mahdollista. Politiikkaa tehdään arvoista käsin ja vasemmistoliiton arvot ovat niin kaukana perussuomalaisten arvoista, etten näe sitä yhteensovitettavana, Koskela totesi MTV Uutisten Uutisextrassa. 

Koskelan mukaan vasemmistoliitto ei todennäköisesti mahdu samaan hallitukseen myöskään kokoomuksen kanssa, sillä hänen mukaansa pääministeripuolue on kuluvalla kaudella lähtenyt niin monessa kysymyksessä perussuomalaisten mukaan.

Vasemmistoliitto haluaisi perua suurimman osan hallituksen leikkauksista ja tasapainottaa taloutta veronkorotusten kautta. Koskelan mukaan hallituksen leikkaustavoite on ylimitoitettu yhdelle hallituskaudelle.

Koskela kannattaa miljonääriveroa ja ehdottaa miljoonaomaisuuksiin 1–1,5 prosentin veroa, joka ei koskisi kuitenkaan esimerkiksi ihmisten omia koteja.

– Näin pystyisimme suhdannepoliittisesti järkevästi puuttumaan siihen, että Suomi on velkaantunut, Koskela sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)