Ruskaa Keuruun Huhkojärvellä 19. lokakuuta 2024. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Sää jatkuu lämpimänä

Maanantaina Suomen ylle saapuu sateita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lokakuun viimeisen kokonaisen viikon sää näyttää lauhalta ja tuuliselta, kertoo Foreca.

Lämpötilat säilyvät ajankohtaan nähden korkeina. Yli kymmenen asteen lämpötiloja saatetaan mitata paikoin pohjoisessa asti.

Maanantaina tuuli voimistuu ja Suomen ylle saapuu sadealueita.

– Lämpötila on päivällä suuressa osassa maata 8–14 astetta. Lämpimintä on lounaassa, kun taas Pohjois-Lapissa vaihtelee 4 ja 9 asteen välillä, Forecan meteorologi Anna Latvala kirjoittaa.

Tiistai on laajalti aurinkoinen ja poutainen. Lämpötilat ovat etelässä 9–13 asteen välillä, mutta pohjoisimmassa Lapissa lämpötila voi laskea 3–8 asteen välille.

– Keskiviikkona pilvisyys vaihtelee. Kuurosadealue kulkee maan yli itään, ja sen jäljessä viileämpää ilmaa leviää Suomeen. Viimeisimpien ennusteiden mukaan poutaisinta on maan eteläosassa ja Lapissa, mutta osa Lapin paikallisista sateista voi tulla lumena. Tuuli on sisämaassa enimmäkseen kohtalaista ja puuskaista, Latvala kirjoittaa.

Torstaina ja perjantaina lounaasta päin Suomen ylle saapuu lämmintä ilma. Myös viikonloppuna sää näyttää lämpimältä.

Latvalan mukaan sää on nyt selvästi tavanomaista lämpimämpi.

– Kuukauden loppupuolen lämpötilat ovat nyt kaukana viime vuoden kylmyydestä. Silloin tähän mennessä jo maan keskiosassa asti oli monin paikoin alkanut terminen talvi eli vuorokauden keskilämpötila laskenut nollan alapuolelle.

Vuosi sitten Lapissa oli laajalti lumipeite ja lähes koko maassa oli yöpakkasia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)