Jauhemaista kuume- ja kipulääkettä mukissa Helsingissä. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

IS: Mitä tapahtuu, jos käyttää kahta särkylääkettä samaan aikaan?

Lääkkeen liiallisesta käytöstä ei ole hyötyä, mutta haitat lisääntyvät.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kahden eri särkylääkkeen käyttö samanaikaisesti voi olla haitaksi terveydelle, kertoo Ilta-Sanomat.

– Kahta tulehduskipulääkettä ei suositella otettavaksi samaan aikaan, sillä se lisää voimakkaasti vatsahaittoja, proviisori, apteekinhoitaja Hanna Ylä-Rautio Yliopiston apteekista sanoo IS:lle.

Hänen mukaansa tulehduskipulääke heikentää vatsan limakalvon suojaa, jolloin vatsahappo voi päästä vaurioittamaan limakalvoja. Pahimmillaan kipulääkkeet voivat aiheuttaa vakaviakin haittoja, kuten mahahaavaa ja muita suolistoverenvuotoja.

Kahden särkylääkkeen yhdistäminen on turhaa siksi, että lääkeaineen vaikutus ei siitä voimistu, mutta haitat vain lisääntyvät.

– Hyöty-haittasuhde on huono, Ylä-Rautio sanoo.

Ylä-Raution mukaan samaa lääkeainetta myydään useilla eri kauppanimillä. Siksi moni voi helposti käyttää kahta eri tulehduskipulääkettä samanaikaisesti. Sen vuoksi olisikin tärkeä aina katsoa lääkkeen pakkauksesta vaikuttavan lääkeaineen nimi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)