Tupolev laskeutumassa Šaikovkan lentotukikohtaan Venäjällä ennen sotaa. Wkipedia Commons / mil.ru

Venäläisupseeri löytyi murhattuna, osallistui sodan tuhoisimpien iskujen tekemiseen

Esikuntapäällikkö oli vastuussa pommituksista, joissa kuoli kymmeniä ukrainalaisia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäläinen korkea-arvoinen upseeri ja Šaikovkan lentotukikohdan esikuntapäällikkö Dmitry Golenkov on löytynyt Brjanskin Suponevosta kuolleena, kertoo Ukrainan sotilastiedustelu.

Golenkov oli tietojen mukaan saanut useita päävammoja, jotka mahdollisesti on tehty vasaralla. Ukrainan sotilastiedustelu ei ole ottanut vastuuta Golenkovin kuolemasta.

Golenkov oli pilottina 52. kaartin raskaassa pommituslentorykmentissä Šaikovkassa, jonka lentokalustoon kuuluu Tupolev Tu-22M3 -pommittajia, kertoo muun muassa Kyiv Independent.

Golenkov osallistui ukrainalaissiviilien pommittamiseen, kuten Krementšukissa ostoskeskusiskuun kesällä 2022, jossa kuoli 22 ja kymmeniä loukkaantui.

Golenkov oli vastuussa ukrainalaistiedustelun mukaan myös Dnipron kaupungin keskustaan 2023 tehdyssä kerrostaloiskussa, joka on ollut yksi tuhoisimmista yksittäisistä iskuista sodan aikana. Asuintalon tuhossa kuoli 46 ihmistä, joista kuusi oli lapsia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)